RVD/KH: Prins van Oranje bezoekt klimaatprojecten Rotterdam

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje heeft vandaag een werkbezoek gebracht aan een aantal klimaatprojecten in Rotterdam. De Prins werd geïnformeerd over het adaptatieprogramma 'Rotterdam Climate Proof' en over de 'Rotterdam Climate Campus'. Het werkbezoek eindigde met een gesprek over het door de Deltacommissie uitgebrachte concept 'Deltadijk', waarna ter illustratie een wandeling op en rond de multifunctionele dijk de Boompjes volgde.

In het programma Rotterdam Climate Proof zijn de activiteiten gebundeld die de stad in 2008 en 2009 onderneemt om de kwetsbaarheid voor klimaatverandering te verminderen en de kansen van klimaatverandering te benutten. Het gaat hierbij om het delen, ontwikkelen en bundelen van kennis, het realiseren van maatregelen en het nationaal en internationaal op de kaart zetten van Rotterdam als voorbeeld voor water en klimaatadaptatie.

De Rotterdam Climate Campus richt zich op de ontwikkeling van nieuwe technieken op het gebied van watermanagement en schone energie. De campus wordt gevestigd in het Stadshavengebied en dient als proeftuin om nieuwe duurzame technieken toe te passen. Voorbeelden zijn het verwerken van industrieel afvalwater tot schoon drinkwater, het bouwen van drijvende woonwijken en energieopwekking uit de getijdenwerking van de Maas.

Dit bezoek maakt deel uit van de werkbezoeken die de Prins van Oranje aflegt in het kader van het Programma Ruimte, georganiseerd door het Ministerie van VROM.

Noot voor redacties (