Het Gouden Ervaringscertificaat 2008 naar Thales Nederland B.V.

Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Ahmed Aboutaleb heeft het Gouden Ervaringscertificaat 2008 uitgereikt aan Thales Nederland B.V. Het Gouden Ervaringscertificaat wordt toegekend aan het meest succesvolle project waarbij Ervaringscertificaten worden behaald. Aan de prijs is een bedrag van 10.000 euro verbonden.

Een Ervaringscertificaat (EVC) maakt (werk)ervaring inzichtelijk, waardoor het veelal mogelijk is sneller een diploma te behalen. Ook is het Ervaringscertificaat een middel om werknemers een stevigere positie te geven op de arbeidsmarkt, omdat ze zo een tastbaar bewijs in handen hebben van wat ze allemaal kunnen. Het ministerie van SZW voert samen met het ministerie van OCW de campagne 'Weet waar je staat. Vraag je Ervaringscertificaat' om de bekendheid van dit certificaat te vergroten.

Prijswinnaar Thales Nederland B.V. is gespecialiseerd in de ontwikkeling van

hoogwaardige technische apparatuur. Het bedrijf heeft een project opgericht om hun personeel zelf verantwoordelijk te maken voor hun persoonlijke ontwikkeling en daarmee ook voor de ontwikkeling van de organisatie. Het project wordt door de adviescommissie Leren enWerken, onder leiding van Henriëtte Maassen van den Brink, geroemd vanwege het verankeren van EVC in het bredere strategisch beleid. Thales hanteert een integrale EVC-aanpak binnen het personeelsbeleid, waarbij het Ervaringscertificaat wordt ingezet voor alle typen functies op zowel mbo als hbo-niveau. Ook heeft Thales ambities om EVC-activiteitente ontwikkelen op universitair niveau.

De overige twee genomineerde projecten voor het Gouden Ervaringscertificaat 2008 zijn:
* Philips Employability Center

* Wenckebach Instituut - Universitair Medisch Centrum Groninngen (UMCG)

De EVC prijs wordt al sinds 2002 uitgereikt. Eerdere winnaars zijn

2002: Ministerie van Defensie

2003: Heinz

2004: Opelia (zorg)

2005: Gemeente Zwolle

2006: twee winnaars: aanmoedigingsprijs Cehave Landbouwbelang Voeders;

duurzaamheidsprijs: DCW-bedrijven/Axent Groenprojecten

2007: STOOF, Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor de Flexbranche


Noot voor de redactie /