CDA afdeling Gelderland


CDA statenfractie Gelderland bezoekt Berkelland
---

Woensdag 5 november heeft de Gelderse CDA fractie de gemeente Berkelland bezocht. Drie zaken stonden daarbij centraal:

- de waterschapsverkiezingen;

- functiewisseling in het buitengebied

- het geplande tracé van de N18.

Water en natuur
In verband met de komende waterschapsverkiezingen bracht de fractie een bezoek aan het Slinge-project, dat als doel heeft de oorspronkelijke bedding van de Slinge meer te doen lijken op de naam van deze rivier, zodat een meer natuurlijk landschap ontstaat, de ruimte voor waterberging vergroot worden en de natuurwaarden langs de Slinge hersteld worden.

De delegatie nam een kijkje bij de Slinge en maakte er een korte wandeling langs. Wilma Winkelhorst, lijsttrekker voor het CDA in het Waterschap Rijn en IJssel gaf een korte toelichting op dit project, dat o.a. met Gelders en Europees geld tot stand is gekomen.(zie fotoâs)

Kinderopvang
Daarna gingen we kijken bij een kinderopvangcentrum, dat gevestigd is in de stal van een voormalige boerderij, een mooi voorbeeld hoe via veel inzet en creatief denken een maatschappelijk doel gerealiseerd kan worden op een plek in een agrarisch buitengebied.

N18
Vervolgens werd weer in de bus gestapt en kregen we een toelichting op de routering van het mogelijke tracé van de aan te leggen N18, met de diverse varianten daarin.

Een ambtenaar van de gemeente Berkelland leidde de fractie langs een groot aantal locaties, knelpunten, zichtplekken langs en op het tracé. Zo kreeg de fractie een goede indruk van de omgeving, die in de toekomst sterk beïnvloed zal worden door de aanleg van deze nieuwe weg. Juist nu de gemeenteraden en de provincie zich bezig houden met de advisering hieromtrent naar de minister toe (het is tenslotte een rijksproject) een zeer actueel en relevant onderdeel van het programma van deze middag.

Het werkbezoek eindigde met een gesprek tussen enkele CDA statenleden en CDA raadsleden over de N18. Daarin is afgesproken om met elkaar een gemeenschappelijke visie op de Trajectnota MER N18 Varsseveld-Enschede te ontwikkelen en die bij de behandeling daarvan in raden en staten in december en januari a.s. in te brengen.

Voor het verslag:
Albert Schol en Mark Slinkman
CDA-statenleden Gelderland
a.schol@ps.gelderland.nl

Bijlage: foto 1 van het werkbezoek;

© Albert Schol

---

Geschreven door: beheerder_gelderland
Geplaatst op: 11-11-2008