Saxion Hogescholen
BR>

di 11 november 2008

Saxion International Week
/files/storage/root/ibms.jpg

In samenwerking met haar internationale partnerscholen organiseert Saxionacademie Marketing & International Management van 11 tot 14 november 2008 in Deventer de Engelstalige `International Week'. De gastdocenten, afkomstig van partnerscholen uit o.a. Frankrijk, België, Duitsland, Zwitserland, Tsjechië en Polen, verzorgen lezingen en workshops op het gebied van o.a. `servicemanagement en ondernemerschap', `intercultureel management' en `België en Nederland als handelspartners'.

Binnen de academie bestaat voor studenten al langer de mogelijkheid deel te nemen aan uitwisselingsprojecten met meer dan dertig verschillende partnerscholen. De lengte van deze projecten varieert van een week tot een half jaar. Diverse studenten vervangen een half jaar van hun studie in Nederland door een half jaar studie bij de partnerschool.

De International week wordt georganiseerd voor tweedejaars studenten van de opleidingen International Business & Management Studies, Commerciële Economie en voor Final Year studenten. Deze week is voor hen een uitgelezen mogelijkheid om kennis te maken met de wijze waarop internationale docenten hun lessen verzorgen. Deze ervaring kunnen zij later bij hun studie gebruiken tijdens hun keuze voor een uitwisselingsproject.

In de workshops die op de lezingen volgen, passen de studenten de verworven theorie direct praktisch toe in een, door de gastdocent ontwikkelde case. De studenten die afgelopen jaren al hebben meegedaan aan de International Week kijken vol enthousiasme terug op een week, waarin ze op een inspirerende wijze een beeld hebben gekregen van de internationale aspecten van hun studie.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------

Meer informatie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw R. Smeding, coördinator internationalisering, Academie Marketing & International Management van Saxion, r.smeding@saxion.nl, telefoon: 0570 - 603 035.

Wilt u de opening van de International Week bijwonen? U bent van harte welkom op dinsdag 11 november om 9.00 uur in C0.76, locatie Deventer.