AutoRai

Zeker op weg met Daihatsu Verlengde Garantie

(11/11/2008)
Autorijden is leuk, de bijkomende kosten niet. Wie een Daihatsu koopt, houdt autorijden betaalbaar. Een Daihatsu is voordelig in de aanschaf, in het brandstofverbruik en je betaalt vijf jaar niets aan reparaties. Als je nu een Daihatsu aanschaft, kun je namelijk kiezen voor vier tot vijf jaar garantie.

Sowieso is de kans op een defect bij een Daihatsu door de Japanse topkwaliteit al heel klein. Mocht er onverhoopt toch iets kapot gaan aan de auto, dan worden de kosten voor de reparatie vergoed en dat rijdt nog een stuk zekerder.

Standaard krijgen kopers bij Daihatsu al een meer dan gemiddelde fabrieksgarantie: namelijk drie jaar op vrijwel alle mechanische en elektrische onderdelen. Wie nog wat extra zekerheid wenst, kan kiezen voor één of twee jaar extra garantie. Deze Daihatsu Verlengde Garantie gaat in na de standaard gegeven driejarige fabrieksgarantie en geldt voor alle belangrijke en complexe componenten: van motorblok tot stuurinrichting, van airco tot airbags en van remmen tot koelsysteem. Is reparatie noodzakelijk, dan worden alle materiaal- en loonkosten vergoed. Bovendien gebruikt de dealer voor reparatie uitsluitend originele onderdelen en zit er geen maximum aan het aantal keren dat je van deze garantie gebruikmaakt. Wil je de auto verkopen, dan is de Daihatsu Verlengde Garantie overdraagbaar, zodat ook de nieuwe eigenaar profiteert van deze extra zekerheid.

Zoals je van Daihatsu mag verwachten, is de prijs voor deze extra zekerheid laag. Je kunt kiezen voor één of twee jaar Daihatsu Verlengde Garantie, met een maximum van 150.000 kilometer. Twee jaar extra zekerheid kost voor de Cuore, Sirion 2, Trevis, Copen en Materia slechts 299 euro en voor de Terios 349 euro. Liever één jaar Daihatsu Verlengde Garantie? Ook dat kan. Voor de Cuore, Sirion 2, Trevis, Copen en Materia kost dit 199 euro, voor de Terios 249 euro. De genoemde prijzen gelden voor nieuwe autoâs tot maximaal een halfjaar na afgifte van het kentekenbewijs deel I.