AutoRai

MotoGP-ster Capirossi schittert in Suzuki Swift

(11/11/2008)
Afgelopen weekend werd in Engeland de laatste rally verreden in de Suzuki Swift Sport Cup, de door Suzuki gesponsorde Tempest Rally in Aldershot, Hamsphire. Aan de start een wel zeer opvallende deelnemer, Rizla Suzuki MotoGP-coureur, Loris Capirossi die als derde in de cup aan de finish kwam. In het algemeen klassement van de rally legde hij beslag op de uitstekende negende plaats.

Capirossi bestuurde voor het eerst in zijn leven een rallywagen in competitie, en ook nog eens op onverharde rallypaden. Suzuki Engeland had hem een Suzuki Swift in rallytrim ter beschikking gesteld. In J-WRC kringen is de Swift een geducht rallywapen, terwijl in de Engelse Suzuki rallycup met standaard Swifts Sport met 123 pk motor wordt gereden.

Dat Capirossi niet alleen op zijn Suzuki MotoGP-motorfiets zeer snel is bewees hij op de vierde klassementsproef door slechts enkele seconden achter de winnaar van de proef te eindigen. Helaas moest Suzukiâs motorcoureur tijdens de nachtelijke proeven wat tijd inleveren. Desondanks wist hij beslag te leggen op de derde plaats in de Suzuki rallycup.

De Suzuki Swift Sport Cup werd dit jaar voor het eerst â en succesvol
- georganiseerd. Voor het seizoen 2009 worden nog meer deelnemers aan de start verwacht. De competitie bestaat uit zes rallies, drie op asfalt en drie op onverhard.

Loris Capirossi over zijn ervaringen in de Swift: âHet was voor mij een super ervaring in mijn eerste rally ooit. De Swift deed het prima en de omstandigheden verschilden voortdurend. Zoals het rijden in de regen of in het donker. Met name dat rijden op snelheid in het duister van de nacht vond ik een heel aparte ervaring, en erg leuk. Ik lag slechts 10 seconden achter de nummer twee, maar op de laatste proef verloor ik nogal wat tijd. Ik ben Suzuki heel erg erkentelijk dat ik een keer mee heb mogen doen aan een rally uit de Swift Sport Cup.â

De winnaar van de Suzuki Swift Sport Cup, met een totaal prijzengeld van £75.000, mag op kosten van Suzuki met een Suzuki Swift Super 1600 deelnemen aan Wales Rally GB, meetellend voor het WRC. Met dit model reed Suzuki World Rally Team-rijder Per-Gunnar Andersson in 2007 naar de wereldtitel in het Junior World Rally Championship.