Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Breda, 11-11-2008

Verdachte gearresteerd
42-jarige Bredanaar zwaar mishandeld met honkbalknuppel

BREDA: De politie heeft vanmorgen omstreeks 05.50 uur in zijn woning een 48-jarige Bredanaar aangehouden die verdacht wordt van huiselijk geweld. Hij zou gisteravond omstreeks 20.25 uur in de woning van zijn 52-jarige ex-vrouw in de wijk Tuinzigt een 42-jarige man, die daar op bezoek was, zwaar mishandeld hebben met een honkbalknuppel. Het slachtoffer werd door de Regionale Ambulance Voorziening naar het Amphiaziekenhuis in Breda vervoerd. Hij is inmiddels overgebracht naar een gespecialiseerd ziekenhuis. Hij heeft vermoedelijk hoofdletsel, een schedelbasisfractuur, een armbreuk en diverse kneuzingen. De achtergrond van de mishandeling ligt vermoedelijk in de relationele sfeer. Bij de verdachte in de woning werd een honkbalknuppel
aangetroffen en in beslag genomen. Hij is in verzekering gesteld.

De politie kreeg gisteravond omstreeks 20.25 uur een melding dat in een woning in de wijk Tuinzigt een man, een bekende van de politie, ernstig mishandeld was met een honkbalknuppel. Ter plaatse bleek dat het slachtoffer niet aanspreekbaar was. Hij werd door de
ambulancedienst vervoerd naar een ziekenhuis in Breda. De dader, de ex-man van de bewoonster, was er vandoor gegaan. De politie heeft direct een onderzoek in de omgeving ingesteld. Hij was het laatst op de Dijklaan gezien, terwijl hij daar met een honkbalknuppel liep. Er is door de dienstdoende politiechef direct contact gelegd met de Officier van Justitie die gelet op de ernst van het feit toestemming gaf om de verdachte buiten heterdaad aan te houden. Dat is vanmorgen gebeurd.

Inbreker zocht alleen plaats om te slapen?

BREDA: "Ik zocht een plaats om te slapen". Met deze woorden
rechtvaardigde een 47-jarige Bredanaar zijn inbraak maandagavond in een leegstaand bedrijfspand aan de Teteringsedijk. Een hondengeleider van de politie was ter plaatse gegaan na een melding dat een man een raam had ingeslagen en het pand was binnen gedrongen. De indringer werd door de geleider met zijn gecertificeerde diensthond de indringer op de derde verdieping aan. Hij zat verscholen achter kasten. De verdachte is aangehouden op de verdenking van inbraak en in
verzekering gesteld. De verdachte verklaarde dat hij een alcohol en marihuana verslaving heeft en gisteren het pand was binnen gedrongen om een slaapplaats te zoeken.

Bredanaar aangehouden na bedreiging ex-vriendin

BREDA: De politie heeft maandagavond omstreeks 22.40 uur in de wijk Brabantpark een 27-jarige Bredanaar aangehouden voor het bedreigen van zijn ex-33-jarige vriendin uit Almere.

Het slachtoffer was gisteravond naar de woning van het slachtoffer gegaan omdat ze nog 2150 euro van hem tegoed heeft. Geld dat ze hem ooit geleend had om zijn schulden te voldoen. Aan de woning had ze ruzie gekregen met eveneens een ex-vriendin van de bewoner die daar op bezoek was. Er ontstond tussen beide vrouwen een opstootje. Die vrouw wilde dat aangeefster zou vertrekken. daarbij gooide die vrouw met een pan koud water over het slachtoffer heen. Daar was volgens haar verklaring de verdachte, haar ex-vriend, zich mee gaan bemoeien. Tijdens het tumult had hij haar met gebalde vuist in het gezicht geslagen en aan haar haren getrokken. Verder had hij, zo verklaart zij, haar gedreigd af te maken. De verdachte is aangehouden en in verzekering gesteld. Er is door de politie gezocht naar eventuele wapens in de woning, deze zijn echter niet aangetroffen.

Fransen met autopech willen andere auto stelen

BREDA: Gisteravond nabij een carpoolplaats aan de Ettensebaan een 26-jarige vrouw en een 33-jarige man, beiden woonachtig in Frankrijk aangehouden ter zake poging autodiefstal. Beide verdachten werden op heterdaad betrapt door de 27-jarige eigenaresse van de auto en haar teamgenoot die haar daar wilde afzetten. De verdachten waren eerder die avond door de politie gecontroleerd omdat ze autopech hadden.

De aangeefster verklaarde dat ze rond 22.00 uur door haar teamgenoot werd afgezet bij de carpoolplaats. Ze liep naar haar auto toe en zag tot haar schrik dat er een vreemde man op de bestuurdersstoel en een haar onbekende vrouw op de bijrijderstoel zat. Ze zag dat het raam van het bijrijderportier ingeslagen was. De bestuurder sprak haar in het Engels aan, waarna zij tegen hem zei: This is my car". Ze zag dat die man kennelijk onder het stuur bezig was met het maken van een
doorverbinding. Hierna stapten beide personen uit de auto. Inmiddels was alle bedrading onder het stuur kapot getrokken. Hierop werd de politie gebeld die beide personen uiteindelijk op de Sprundelsebaan heeft aangehouden. De agenten waren eerder gisteravond met het Franse koppel geconfronteerd bij het tankstation aan de Graaf Engelbertlaan, waar ze stonden met autopech. Ze werden toen verwezen naar het Station. Kennelijk hadden ze zelf een andere oplossing bedacht voor hun probleem.

Jeugdige winkeldief naar Halt , 150 euro boete voor 40-jarige dievegge

ETTEN-LEUR: Maandagmiddag is in een supermarkt aan de Kerkwerve een 14-jarige jongen uit Etten-leur betrapt op winkeldiefstal. Een medewerker van de winkel zag dat de jeugdige winkeldief een pakje shag t.w.v. 4,75 euro uit een stelling pakte en niet afrekende. De jongen werd buiten tegengehouden en overgedragen aan de politie. Hij wordt doorverwezen naar Bureau Halt.

BREDA: Een 40-jarige Bredase werd gistermiddag in een winkel aan de Heksenwaag ook betrapt op diefstal. Ze had diverse levensmiddelen in haar boodschappentas gestopt en niet afgerekend bij de kassa. Ze kreeg een boete van 150 euro.

Lege tas, volle tas

BREDA: Rechercheurs hebben gistermiddag in een warenhuis een 19-jarige Roosendaalse op heterdaad betrapt op winkeldiefstal. Ze liep met een lege tas het warenhuis binnen en kwam met een volle, zonder iets af te rekenen, weer naar buiten.

De agenten in burger hadden de vrouw in de gaten gehouden omdat zij samen met vijf andere personen zich ophield op de afdeling parfumerie. Daarna splitste de groep zich. Een van de rechercheurs zag dat de 19-jarige Roosendaalse met een vrijwel lege rugtas een ander groot warenhuis binnenging. Ze hield zich langdurig op bij de
verzorgingsproducten. Ze liep vervolgens zonder iets bij een kassa af te rekenen weer naar buiten. Agenten zagen dat haar rugtas toen helemaal vol zat. Ze werd staande gehouden. Ze bleek voor ruim 200 euro aan gestolen verzorgingsproducten uit dat warenhuis in haar tas te hebben.

Drie tips na uitzending Bureau Brabant Aldi overval Charleroistraat

BREDA: Er zijn gisteravond en vandaag in totaal drie tips binnen gekomen naar aanleiding van de getoonde reconstructie in Bureau Brabant van de overval op de Aldi supermarkt aan de Charleroistraat.

Twee medewerksters van een filiaal van de Aldi in Breda kregen de schrik van hun leven. Op 25 oktober 2008 werden zij, terwijl zij net de winkel geopend hadden, overvallen. Een gewapende man kwam de winkel binnen en bedreigde de twee slachtoffers. Deze werden door hem een kantoorruimte in gedwongen. De dader riep verschillende keren dat hij geld wilde. Hij vluchtte de winkel uit met een geldbedrag.

Auteur

Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 11-11-2008 14:37 | © Regio Midden en West Brabant |