Politie Zaanstreek-waterland

Verkeerscontroles

zaanstad, 11-11-2008 o Zaanstad, 10 november - Tijdens
verkeerscontroles op de Provincialeweg Zaandam-Castricum (N203) en de Pieter Ghijsenlaan in Zaandam heeft de politie maandag vier bestuurders betrapt op het rijden door rood.

Op de Provincialeweg werden maandagochtend verder nog drie boetes uitgedeeld voor het niet dragen van de gordel en ook werden twee automobilisten bekeurd omdat zij aan het bellen waren tijdens het rijden. Op de Provincialeweg werden alle overtreders staande gehouden terwijl op de Pieter Ghijsenlaan alleen de kentekens werden genoteerd van de roodlicht negeerders.
Tijdens een controle op de Provincialeweg Zaandam-Castricum werden maandagochtend kentekens genoteerd van hardrijders. Van de 1.369 voertuigen die in de richting van Wormerveer reden, reden er 22 te snel. Maandagmiddag werd opnieuw gecontroleerd en reden (tussen 15:00 en 16:30 uur) 50 van de 789 voertuigen, uit beide richtingen, te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 115 km per uur bij een toegestane snelheid van 70 km per uur.
Ten slotte werd maandagavond ook op snelheid gecontroleerd in Assendelft. Tussen 18:30 en 22:00 uur werd een hoogste snelheid gemeten van 116 km per uur waar 80 km per uur is toegestaan. In totaal reden 30 bestuurders te snel terwijl 625 bestuurders, uit beide richtingen, de radarauto passeerden.