Politie Noord-Holland-Noord

Vier aanhoudingen na overval

Alkmaar, 11-11-2008 o Dinsdagmorgen 11 november 2008, rond 02.30 uur, kreeg de politie de melding van een 48-jarige man dat hij op de Van Ostadelaan, op straat voor een horecagelegenheid, was overvallen. Hij was in het gezelschap van een 20-jarige man. Toen ze bij hun auto stonden kwamen er vier mannen die onder bedreiging van een mes en een vuurwapen de afgifte van geld en een telefoon afdwongen.

Hierna waren de vier verdachten in een auto gestapt en met hoge snelheid weggereden. De aangever en zijn passagier reden achter de verdachten aan en gaven hun positie door aan de politiemeldkamer. Er volgde een achtervolging door de politie die eindigde op de Merwede in Heerhugowaard. Daar reed de auto met de vier verdachten tegen een paaltje en sloegen zij op de vlucht, de wijk in.

Een achtervolgende agent loste waarschuwingsschoten waarop één verdachte bleef staan en niets werd geraakt. Dat ging om een 22-jarige man uit Alkmaar. De overige drie mannen renden de wijk in en verdwenen uit het zicht. Met behulp van een politiehond werden twee andere verdachten aangetroffen in een tuin achter een woning aan de Vliet. Dat ging om twee mannen van 18 en 24 jaar oud uit Alkmaar.

Een kwartier later zagen postende agenten de vierde verdachte, een 20-jarige man uit Alkmaar, lopen op de Oosttangent. Hij was doorweekt en kennelijk door een sloot heen gegaan. Ook hij werd aangehouden. Het buitgemaakte geld werd bij de verdachten aangetroffen. De vier mannen zijn opgesloten in verband met het verdere onderzoek.