Gemeente Noordwijk

PERSBERICHT

Kustversterking in brons vereeuwigd
Leiden, 10 november 2008

Noordwijk krijgt een mooie herinnering aan de versterking van de kust. Op donderdag 13 november overhandigt hoogheemraad Peter Groen van het hoogheemraadschap van Rijnland een bronzen herinneringsplaat aan wethouder Ton van Rijnberk. Bij de officiële opening van het Noordwijkse strand op 24 april jongstleden heeft het hoogheemraadschap van Rijnland dit kunstwerk aan de gemeente Noordwijk aangeboden als dank voor de goede samenwerking met bestuur, ambtenaars en burgers.

De herinneringsplaat is inmiddels in brons vervaardigd. Het kunstwerk geeft een voorstelling weer van de werkzaamheden aan de dijk. Het is deels in reliëf gemaakt en ingelegd in een natuurstenen plaat van ruim een meter breed. De bronzen plaat komt op een verhoging bij de overgang van het pad naar het plateau van Spottershill te staan. Op donderdag 13 november om 16.00 uur overhandigt hoogheemraad Groen het kunstwerk officieel aan wethouder Van Rijnberk.

Achtergrond kustversterking
Het hoogheemraadschap van Rijnland heeft tussen september 2007 en april 2008 de kust van Noordwijk versterkt met een dijk in bredere duinen. Het werk is uitgevoerd in nauwe samenwerking met gemeente Noordwijk, provincie Zuid-Holland en Rijkswaterstaat. Noordwijk is de eerste zwakke schakel die aangepakt is. Momenteel werkt het hoogheemraadschap van Rijnland samen met provincie en Rijkswaterstaat aan de planontwikkeling voor de kustversterking van Katwijk.