Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Bergen op Zoom , 11-11-2008

Aanhouding voor verdenking huiselijk geweld

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft gisterenavond omstreeks 20.00 uur in de wijk Gageldonk een 62-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden op de verdenking van huiselijk geweld. Er werd aangifte gedaan door zijn 62-jarige jarige echtgenote. Zij verklaarde dat zij sinds dat haar man met pensioen is hij steeds gewelddadiger naar haar toe werd. Zo had hij vandaag met een mes dreigend voor haar gestaan. Gisteravond was ze naar eigen zeggen uit haar woning gevlucht omdat niet mocht bellen en hij hardhandig de telefoon uit haar handen had geslagen. De verdachte werd in verzekering gesteld. Hij ontkende zijn vrouw iets aangedaan te hebben. Ze hadden wel een heftige ruzie gehad, maar hij had zeker niet met een mes gedreigd. Hij is vanmiddag omstreeks 12.00 uur weer vrijgelaten.

Drie drugstoeristen aangehouden

BERGEN OP ZOOM: Maandagmiddag zijn bij een controle op de Olympialaan drie Belgische drugstoeristen aangehouden. Het gaat om een 19-jarige man uit Vremde, een 19-jarige man uit Borsbeek en een 19-jarige man uit Mortsel. De arrestatie volgde nadat de agenten 5 gripzakjes marihuana en twee stukjes hasj in hun auto hadden aangetroffen. De politie zette de auto aanvankelijk aan de kant omdat het
linkerremlicht niet werkte. In de auto ging de geur van soft drugs waarna een verdere controle op grond van de opiumwet volgde.

Politie kijkt uit naar schennispleger

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft gistermiddag omstreeks 15.50 uur een melding gehad van een schennispleger. Een nog onbekende man had op het Tuinderspad aan een 12-jarig meisje die daar op het fietspad
passeerde, aangesproken en vervolgens zijn geslachtsdeel laten zien. Het signalement van de dader luidde: Blanke man, circa 1.75 m-1.80 meter, circa 25-30 jaar met kort blond stekelhaar. Agenten hebben in de omgeving gezocht naar deze man en gesproken met de ouders van het slachtoffer die vandaag met haar aangifte komen doen.

Auto weggenomen na woninginbraak

OUDENBOSCH: Vanmorgen is een inbraak ontdekt in een woning aan de Sparrenstraat. De inbraak moet tussen 00.00 en 06.00 uur gepleegd zijn. De inbrekers hebben met een reservesleutel die zij gevonden hadden, de achterdeur open gemaakt. Uit de woning werd een laptop gestolen. Ook hebben ze kennelijk de autosleutels gevonden. Daarmee werd de auto van de bewoners, een Ford Mondeo met het kenteken 45-JH-FJ weggenomen. Twee portemonnees die ook waren gestolen, zijn door de vinder aan het bureau afgegeven.

Persbericht: Bovenregionale Recherche Zuid-Nederland

Eindhoven, dinsdag 11 november 2008

BRZN houdt Limburgse kluiskraker aan

De Bovenregionale Recherche Zuid-Nederland (BRZN) heeft dinsdagochtend 11 november, onder leiding van de Rechter-Commissaris en het Openbaar Ministerie in Maastricht, een 68-jarige Limburger aangehouden. De BRZN vermoedt dat deze man met behulp van explosieven een aantal kluizen in onder andere kerken in Zuid-Nederland heeft gekraakt en voor duizenden euro's aan contant geld heeft ontvreemd.

Invallen en aanhoudingen

De BRZN hield de verdachte kluiskraker vanochtend vroeg aan in zijn woning in Schinveld. Op verdenking van heling werd tevens zijn 63-jarige vrouw gearresteerd. Ook werd een 55-jarige medeverdachte in zijn woning in Brunssum aangehouden. Het drietal wordt onder andere verdacht van diefstal door middel van braak, witwassen en heling. De woningen van de verdachten zijn doorzocht. Tijdens deze zoeking trof de BRZN in de woning in Schinveld contant geld, administratie, tassen met inbrekerswerktuig, kleding, sleutels, een auto en een hoeveelheid springstof aan. In de woning in Brunssum werd contant geld, een camera en een laptop aangetroffen. Alle aangetroffen goederen zijn voor verder onderzoek in beslag genomen.

Explosieve kluiskraken

De BRZN vermoedt dat verdachte kluiskraker van januari 2007 tot en met heden betrokken is geweest bij een vijftal kluiskraken in de
provincies Brabant en Limburg. Kerken in Raamsdonkveer, Fijnaart en Lepelstraat, een tandartspraktijk in Bergen (Limburg) en een theater in Ubach over Worms waren het doelwit. De inbraken werden meestal 's nachts gepleegd in het begin van de week (na de opbrengst van het weekend). De meeste kluizen werden gekraakt door middel van
explosieven. Na de kraak ging de dader er met uitsluitend contant geld uit de kluis vandoor.

Aanleiding onderzoek

De politie Limburg-Noord startte in januari 2008 een onderzoek naar een serie kerkkluiskraken. Toen bleek dat de hoofdverdachte actief was in meerdere politieregio's, is de zaak in september 2008 overgedragen aan de BRZN. In totaal werkten aan deze actie ruim 18 medewerkers mee, waaronder tien BRZN-rechercheurs, twee forensische rechercheurs, twee begeleiders van explosievenhonden van het KLPD en drie medewerkers van het Explosieven Opruimingscommando Koninklijke Landmacht (EOCKL).

Bovenregionale Recherche Zuid-Nederland

De BRZN richt zich op de aanpak en bestrijding van de bovenregionale criminaliteit in de provincies Zeeland, Limburg en Brabant. Het is een samenwerkingsverband van de zes politieregios in deze provincies. Beheersmatig is de BRZN ondergebracht bij Politie Brabant Zuid-Oost.

Auteurs: Willem van Hooijdonk en Bernice Janssen (BRZN)

Laatst gewijzigd 11-11-2008 15:55 | © Regio Midden en West Brabant |