Gemeente Coevorden

Internationale 'Best Designed Place Award' voor ontwerp Bastion Holland

De gemeente Coevorden en bureau Khandekar hebben de Best Designed Place Award 2008 gewonnen voor het ontwerp voor Bastion Holland dat deel uitmaakt van het Masterplan centrum Coevorden. De prijs is toegekend door BDP, Europa's grootste en en meest vooruitstrevende designbureau.

Bureau Khandekar maakt deel uit van de organisatie van BDP. Aangesloten bureau's kunnen de ontwerpen van hun teams aandragen voor de Best Designed Place Award. Een onafhankelijke jury beoordeelt vervolgens alle inzendingen. In hun eindrapport roemt de jury het bastion als een voorbeeldproject voor stedenbouwkundig ontwerpen.

Bastion Holland is ontworpen door het ontwerpteam van bureau Khandekar en ligt aan de Dwenger in Coevorden. Het is een van de drie bastions die gepland zijn in het Masterplan. De andere zijn bastion Utrecht aan de Spoorsingel en Bastion Zeeland aan de Melkkade.

Inrichting openbare ruimte Bij de uitvoering van het Masterplan voor het centrum van Coevorden hecht de gemeente Coevorden veel waarde aan het verhogen van de kwaliteit van de inrichting van de openbare ruimte. De toekenning van de `Best Designed Place Award' is een bevestiging hiervan. Ook de inmiddels gerealiseerde bruggen en de nieuwe inrichting van de Weeshuisweide zijn ontworpen door bureau Khandekar.

Over BDP
BDP is opgericht in 1961 en heeft inmiddels meer dan 1200 architecten, designers, ingenieurs en stedenbouwkundigen in dienst, verdeeld over 15 studio's in Engeland, Frankrijk, Ierland, Schotland en Nederland. Sinds juli 2008 is bureau Khandekar aangesloten bij BDP.