Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

2008Z06408 / 2080904850

Vragen van de leden Smeets en Besselink (beiden PvdA) aan de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over het verdwijnen van de sportopleidingen uit Sittard/Geleen en Tilburg. (Ingezonden 11 november 2008)


1
Bent u op de hoogte van het voornemen van de Fontys Sport Hogeschool (FHS) om de sportopleidingen te concentreren in Eindhoven?


2
Hoe beoordeelt u dit in het licht van de investeringen die zowel de gemeente Sittard als Tilburg in overleg met Fontys hebben gevoerd om een `state of the art' sportcomplex neer te zetten, waarvan in overleg met maatschappelijke organisaties al plannen waren voor een bredere maatschappelijke impuls?


3
Wat is uw mening over het feit dat in Sittard een CIOS-opleiding is gevestigd en dat het vertrek van de FSH betekent dat de zo gepropageerde doorgaande leerlijn wordt verbroken? Komt hierdoor niet een van de doelstellingen binnen het huidige onderwijsbeleid onder druk te staan?


4
Vindt u dat in de spreiding van hogescholen ook het regionale perspectief een belangrijke rol speelt, zoals bijvoorbeeld bij het in stand houden van de hbo-instelling in Zeeland? Zo ja, bent u bereid hierover met Fontys in overleg te treden?