Gemeente Best

Openbare bekendmakingen, week 45 - 2008

BOUW- EN SLOOPAANVRAGEN

Ingekomen bouw- en sloopaanvragen


* P. Meertens, betreffende de uitbreiding van de woning (zijkant) aan de Bijenhei 13;

* F. Spierings, betreffende de verbouw van de loods aan de Mosselaarweg 22a;

* H. de Groot, betreffende de bouw van een terrasoverkapping aan de Beemdheuvel 32;

* D. van Vooren, betreffende de bouw van een terrasoverkapping aan de Beemdheuvel 30;

* R. Dillen, betreffende de uitbreiding van de woning (bg) en het plaatsen van 2 dakkapellen aan de Pastoor W. Hellemonsstraat 11;
* M. van der Veen, betreffende de bouw van een terrasoverkapping aan de Koningin Emmalaan 17;

Procedure
Deze aanvragen liggen niet ter inzage. Er is nog geen bezwaarmogelijkheid. Besluiten over deze aanvragen worden te zijner tijd bekend gemaakt.

ONTWERPBESLUITEN

Ontheffingen m.t.v. artikel 3.23, lid 1 WRO
Het college van burgemeester en wethouders is voornemens bouwvergunning te verlenen voor:


* De uitbreiding van de woning en de bouw van een berging op het perceel, kadastraal bekend gemeente Best, sectie H, nummer 4272, gelegen aan de Populier 13.

* De bouwvergunning moet worden verleend met toepassing van artikel 3.23, lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening.

Stukken inzien of bezwaar maken? Kijk onder het kopje Procedure.

Procedure
In verband hiermede ligt het ontwerpbesluit met de daarop betrekking hebbende stukken vanaf 5 november 2008 t/m 16 december 2008 voor eenieder ter inzage bij het team Vergunningen van de sector Ruimte.

Gedurende de periode van ter inzage ligging kunnen belanghebbenden een zienswijze over het ontwerpbesluit naar keuze schriftelijk of mondeling naar voren brengen. Voor zowel de schriftelijke als mondelinge zienswijzen geldt dat moet worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerpbesluit de zienswijze betrekking heeft. De ingebrachte reacties zullen wij vervolgens betrekken bij onze definitieve beslissing.

Schriftelijke reacties kunt u t/m 16 december 2008 richten aan het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Best, Postbus 50, 5680 AB Best. Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht door hiervoor tijdens de periode van ter inzage ligging een afspraak te maken met het team Vergunningen via telefoonnummer 0499-360 911.

Vrijstelling artikel 9, lid 2 WRO
Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij, gelet op de op 15 juli 2008 door gedeputeerde staten van Noord-Brabant verleende categorieaanwijzing, voornemens zijn om met toepassing van artikel 19, lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening medewerking te verlenen aan het volgende bouwproject in het plangebied 'De Zessprong':


* De bouw van een woning met bijgebouw op het perceel, kadastraal bekend gemeente Best, sectie K, nummer 843 (ged.), gelegen aan de St. Franciscusweg z.nr.

Het voorontwerpbestemmingsplan 'De Zessprong' vormt de ruimtelijke onderbouwing van de projecten. Het plangebied is in hoofdzaak gelegen tussen de Oirschotseweg, Ringweg, St. Antoniusweg en St. Franciscusweg. De zessprong (het kruispunt van wegen) vormt het hart van de ontwikkeling.

Met de ruimtelijke ontwikkeling van 'De Zessprong' wordt vooruitgelopen op de woningbouwontwikkeling van Aarle. Met de separate planvorming wordt sterk ingezet op het waarborgen en waar mogelijk versterken van de karakteristieke landschappelijke en cultuurhistorische waarden van het gebied rondom de zessprong.

Onze ambitie is om in het gebied een hoogwaardig woon- en kleinschalig bedrijvenmilieu te creëren. Het door de gemeenteraad vastgestelde Beeldkwaliteitplan De Zessprong biedt het welstandskader voor de ontwikkelingen.

De ontwerptekeningen liggen conform de uniforme openbare voorbereidingsprocedure van artikel 3:4 van de Algemene wet bestuursrecht met ingang van 5 november 2008 gedurende zes weken en derhalve tot en met 16 december 2008 voor eenieder ter inzage bij de centrale balie in het gemeentehuis. Tijdens de reguliere openingstijden kunt u de plannen inzien.

Eenieder kan gedurende de termijn van terinzageligging zijn zienswijze kenbaar maken. De indiening van deze inspraakreactie kan schriftelijk of mondeling geschieden. Schriftelijke reacties dient u te richten aan het college van burgemeester en wethouders, postbus 50, 5680 AB te Best. Voor een mondelinge reactie kunt u een afspraak maken met de heer M. Timmermans via telefoonnummer 0499-360 911.

DEFINITIEVE BESLUITEN

Verleende bouwvergunningen/sloopvergunningen


* Het intern verbouwen van het bedrijfspand en het wijzigen van de gevel aan de Rijn 2 (rectificatie);

* Het vergroten van de dakkapel aan de Prins Hendriklaan 28;
* De bouw van een woning aan de Kapelweg z.nr.;
* Het wijzigen van de bouwvergunning (dakkapel) aan de Wintereik 2;
* De bouw van een terrasoverkapping aan het Hoefblad 77;
* Het wijzigen van de kozijnindeling (verd.) aan de voorzijde aan de J.H. de Rooystraat 22;

* Het plaatsen van een verlicht prijzenbord aan de Willem de Zwijgerweg 83;

* De sloop van gevelbeplating aan de Veenpluis 6.

Bezwaar maken? Kijk onder het kopje Procedure.

Procedure
Tot 6 weken na de dag waarop de vergunning aan aanvrager is verzonden kan door belanghebbenden schriftelijk een bezwaarschrift worden ingediend. Als u een bezwaarschrift indient waar spoed bij vereist is, dan kunt u ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij: de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch. Bij dit verzoek moet u een kopie van het bezwaarschrift meezenden. Er worden u griffierechten in rekening gebracht.

Verleende bouwvergunning met ontheffing


* De bouw van een voliere met buitenvlucht aan de Johannes Verleunstraat 2b.
Beroep instellen? Kijk onder het kopje Procedure.

Procedure
Tot 6 weken na de dag waarop de vergunning aan aanvrager is verzonden en hiervoor een ontheffing van het bestemmingsplan noodzakelijk was, kan door belanghebbenden schriftelijk een beroepschrift worden ingediend bij de rechtbank te 's-Hertogenbosch, Sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch.

Als u een beroepschrift indient waar spoed bij vereist is, dan kunt u ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch. Bij dit verzoek moet u een kopie van het beroepschrift meezenden. Er worden u griffierechten in rekening gebracht.

OVERIGE BEKENDMAKINGEN

Goedkeuring bestemmingsplan 'Buitengebied Best 2006' Burgemeester en wethouders maken bekend dat Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant op 23 september 2008 gedeeltelijk goedkeuring hebben verleend aan het op 21 januari 2008 door de gemeenteraad vastgestelde bestemmingsplan 'Buitengebied Best 2006'.

Dit plan vormt een actueel juridisch-planologisch kader gericht op beheer en ontwikkeling van het buitengebied van Best (met uitzondering van het geplande woongebied Aarle-Hokkelstraat, de golfbaan, recreatiegebied Ekkersweijer e.o., spoorweg, kanalen en rijkswegen). In het bestemmingsplan is rekening gehouden met het goedkeuringsbesluit van gedeputeerde staten en de uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State met betrekking tot het bestemmingsplan 'Buitengebied Best 2002'.

Het besluit van Gedeputeerde Staten en het bestemmingsplan liggen met ingang van 5 november a.s. gedurende zes weken en derhalve tot en met 16 december 2008 voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis. Tijdens de reguliere openingstijden van het gemeentehuis kan het plan bij de centrale balie worden ingezien.

U kunt het plan ook na afspraak met behandelend ambtenaar de heer M. Timmermans van het cluster Ontwikkeling inzien. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 0499-360 911. Beroep instellen? Kijk onder het kopje procedure.

Procedure
Tegen het goedkeuringsbesluit kan tijdens bovengenoemde termijn beroep worden ingesteld.
Voor zover het besluit strekt tot goedkeuring van het bestemmingsplan, kan beroep worden ingesteld door degenen die eerder tijdig schriftelijke bedenkingen bij Gedeputeerde Staten hebben ingebracht en door belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest. Voor zover het besluit strekt tot onthouding van goedkeuring aan het plan, kan beroep worden ingesteld door eenieder.

Het beroep dient te worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het goedkeuringsbesluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen die termijn -naast het indienen van beroep- een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Indien binnen de termijn dit schorsingsverzoek is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Melding op grond van artikel 8.40 van de wet Milieubeheer Op 16 oktober 2008 hebben wij een melding ontvangen van de heer Raaijmakers op grond van het Besluit landbouw milieubeheer voor een loonbedrijf gelegen aan het adres Mosselaarweg 26a te Best.

Beslissing beoordelingsplicht op grond van het besluit M.E.R. Burgemeester en wethouders van Best maken als bevoegd gezag, gelet op artikel 7.8b, vijfde lid, van de Wet milieubeheer, het volgende bekend.

Op 9 april 2008 heeft Maatschap Schepens, Broekdijk 2a te Best medegedeeld dat zij voornemens zijn om een nieuwe varkensstal op te richten aan de Broekdijk 2a te Best voor het houden van onder andere 2.880 vleesvarkens. Binnen de inrichting wordt een nieuw te bouwen emissiearme stal gerealiseerd ten behoeve van de huisvesting van eerdergenoemde aantallen te houden dieren.

Deze activiteit is onderworpen aan een
milieu-effectrapportagebeoordeling ingevolge het Besluit milieu-effectrapportage 1994 jo. artikel 7.2 lid 1 onder sub b van de Wet milieubeheer.

Burgemeester en wethouders van Best hebben besloten dat door Maatschap Schepens geen milieu-effectrapportage behoeft te worden opgesteld. Hierdoor kan een aanvraag om milieuvergunning zonder opschortende voorwaarden worden ingediend en in behandeling worden genomen.

Naar de mening van burgemeester en wethouders van Best leidt de voorgenomen activiteit, gezien de omstandigheden waaronder zij wordt ondernomen, niet tot belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu.

Het besluit en de overige stukken liggen vanaf de datum van deze bekendmaking gedurende zes weken elke werkdag van 08.30 tot 12.30 uur ter inzage bij het team Vergunningen van de sector Ruimte (kamer 0.31). Buiten deze tijden kunnen de stukken op afspraak worden ingezien. Voor een afspraak kunt u contact opnemen met het team Vergunningen via telefoonnummer 0499-360 911.

De beschikking betreft een procedure ter voorbereiding van het besluit op de aanvraag om een milieu- vergunning. Conform artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht is tegen deze beslissing geen bezwaar of beroep mogelijk tenzij deze beslissing de belanghebbende los van het voor te bereiden besluit rechtstreeks in zijn belang treft.

Ontheffing geluidsvoorschriften
Café Marktzicht heeft een kennisgeving incidentele festiviteiten gedaan voor het houden van de prinsenlancering op 7 november 2008. De prinsenlancering zal plaatsvinden in het café, gelegen aan het Wilhelminaplein 4.

Op grond van het bepaalde in het Besluit horeca-, sport- en recreatie-inrichtingen milieubeheer en in de Algemene Plaatselijke Verordening krijgt Café Marktzicht ontheffing van de geluidsvoorschriften uit genoemd besluit voor de activiteiten waarbij muziek ten gehore wordt gebracht. Dit geldt voor de activiteiten op vrijdag 7 november tot uiterlijk 01.30 uur.