RE/MAX Makelaars eens met Rabobank

11/11/2008 17:30

RE/MAX Nederland

RE/MAX Makelaars juichen het voorstel van de Rabobank inzake de op solidariteit gebaseerde Verzekering voor Hypotheekgevers van harte toe. "Wij hebben al meer dan 35 jaar overzicht in woningmarkten in meer dan 65 landen" aldus Felix de Wit van RE/MAX Nederland. Daardoor weten wij intussen wat we moeten doen in een veranderende markt.

Door intensieve kennisuitwisseling tussen de meer dan honderdduizend makelaars van RE/MAX makelaars over de gehele wereld, zijn er diverse strategieën bepaald voor elke type woningmarkt in elke situatie.

Een slechte markt bestaat niet. Er is alleen onderscheid in een kopers- of verkopersmarkt. Wie heeft het voor het zeggen? Voor mensen die een ruimer

woonhuis zoeken, is een lagere prijs juist een groot voordeel.

Indien echter de situatie tegengesteld is en men wil kleiner gaan wonen dan kan dat thans een uitdaging vormen. Zeker als er sprake is van een restschuld. Dan dienen andere maatregelen te worden genomen om een basis te leggen voor een herstel van de financiële toekomst van deze gezinnen. Doch ook deze situatie is vaak naar beste weten en kunnen op te lossen.

Het voorstel van de Rabobank lijkt een uitstekende optie, om in de toekomst voor deze laatste groep de mogelijke schade te verzekeren. Het idee van een 'volksverzekering' gebaseerd op onderlinge solidariteit is volgens RE/MAX in de basis een prima idee.

"Als de omstandigheden veranderen zullen ook wij moeten veranderen, voor wellicht een andere, doch in ieder geval succesvolle toekomst. Natuurlijk helpt het niet indien er op dit moment acute zorgen zijn, maar we zullen toch ook voor de toekomst onze zaken op orde dienen te brengen. Het is jammer dat dit initiatief zo snel naar de prullenbak lijkt te zijn verwezen. Binnen 24 uur hadden sommige 'belanghebbenden' hun mening al klaar. Terwijl het naar onze mening beter zou zijn om dit idee van de absolute marktleider in hypotheken, eerst wat beter te bestuderen en de voor- en nadelen af te wegen. Een "Onderlinge Verzekeringsmaatschappij voor Hypotheekgevers", is een goed initiatief dat zeker verder besproken zal moeten worden", aldus Felix de Wit.

Gezamenlijk met het nieuwe pakket van maatregelen waar onze minister Vogelaar aan werkt, de voorstellen tot verlaging van de overdrachtsbelasting en andere creatieve oplossingen zal de woningmarkt acceptabele resultaten bieden voor de meeste consumenten.





(http://www.remax.nl)