SGP


11 - 11 - 08 | SGP wil opheldering over financien COC SGP wil opheldering over financien COC

Geld van het ministerie van Onderwijs is niet bestemd om een mogelijk failliet van het COC te voorkomen. Dat stelt SGP fractievoorzitter Van der Vlies in schriftelijke vragen aan minister Plasterk van Onderwijs, die mede-verantwoordelijk is voor het homo-emancipatiebeleid. Aanleiding voor de SGP-vragen zijn de aanhoudende berichten over de financiele problemen bij het COC. De SGP trok hierover al in juni aan de bel bij de minister. Die verzekerde tóen nog dat er nauwelijks problemen waren. Nu blijkt dat de problemen nog lang niet zijn opgelost, wil de SGP meer duidelijkheid van de regering. De insteek daarbij is dat overheidssubsidies er niet zijn om financiele problemen bij belangenorganisaties (als het COC) op te lossen. Van der Vlies wil van de minister o.m. weten of de accountanscontrole voor 2007 al binnen is. Bovendien wil hij weten aan welke preciese voorwaarden de subsidie aan het COC is verbonden.


_____________________________________

Vragen van het lid Van der Vlies (SGP) aan de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW)


1. Heeft u kennis genomen van het bericht âBij COC was het crisis op crisisâ?

2. Klopt de uitspraak van oud-voorzitter Van Dalen dat u de financiële problemen van het COC juist als motivatie voor subsidie zag? Bent u ook van mening dat subsidies niet bedoeld zijn om organisaties uit het slop te trekken?

3. Hoe beoordeelt u het gegeven dat de aangevoerde dekking voor exploitatietekorten alsnog ontoereikend blijkt, nu de onderhandelingen met de wooncorporaties op niets zijn uitgelopen?
4. Beschikt u inmiddels over gegevens ten aanzien van de accountantscontrole voor 2007? Zo nee, wanneer verwacht u die?
5. Hoe beoordeelt u de uitlating van een medewerker âdat het COC regelrecht op de ondergang afstevent, tenzij de overheid de boel overneemtâ? Bent u voornemens het COC op korte termijn aan voorwaarden te binden met betrekking tot continuering van subsidies?

Van der Vlies

NRC Handelsblad, 8 november 2008
Aanhangsel van de Handelingen, 2007-2008, nr. 2897 http://www.gk.nl/index.php?id=9&a=bericht&bericht=5511