Politie Zaanstreek-waterland

Overval Etos: beide verdachten langer vast

Zaandam, 11-11-2008

Overval Etos: beide verdachten langer vast

Zaandam, 11 november 2008

De twee verdachten die direct na de overval op de Etos werden aangehouden moeten op laste van de Rechter-Commissaris langer vast blijven zitten. Vrijdag 7 november werd de Etos aan de Lobeliusstraat in Zaandam overvallen. Een gemaskerde man had zich door een taxichauffeur laten afzetten, kwam de winkel binnen en bedreigde het winkelpersoneel met een vuurwapen. Hij eiste geld, maar vertrok met lege handen in de taxi, een blauwe Volvo met blauwe kentekenplaten. De politie is op zoek naar meer getuigen.

De politie kreeg de taxi vanaf de Thorbeckeweg in Zaandam in het vizier, volgde deze en op de Transformatorweg in Amsterdam dirigeerde de politie de taxi naar de kant. In eerste instantie leek er één persoon in de taxi te zitten. De tweede verdachte bleek in de kofferbak te zitten. De politie is op zoek naar mensen die hebben gezien dat de verdachte ergens op de route in de kofferbak klom.

De taxichauffeur zou in de Prof. H. De Grootstraat op de overvaller hebben staan wachten. Wie heeft de taxichauffeur daar vrijdagmiddag rond 12.15 uur zien staan? Kunt u iets zeggen over het wegrijden van de taxi? Wie kan iets vertellen over de eventuele taxibalk; wie heeft het al dan niet verwisselen van de taxibalk of het afplakken van de taxibalk gezien?

In het bijzonder wil de politie spreken met de mevrouw die afrekende in de Etos op het moment dat de overvaller binnenkwam.

Kunt u een of meerdere van bovenstaande vragen beantwoorden of heeft u verder nog informatie die van waarde kan zijn voor het onderzoek? Neem dan contact op met de recherche via, 0900-8844. Of anoniem via 0800-7000.