Gemeente Uithoorn

Gemeente Uithoorn
Laan van Meerwijk 16
1423 AJ Uithoorn
Postbus 8
1420 AA Uithoorn
Tel: 0297-51 31 11
Fax: 0297-51 32 22
gemeente@uithoorn.nl

Uithoorn gaat samen met Aalsmeer de huishoudelijk hulp opnieuw aanbesteden

print
11 november 2008
De gemeente Uithoorn heeft op 29 oktober 2008 besloten om samen met de gemeente Aalsmeer de hulp bij het huishouden opnieuw aan te besteden.

In de nieuwe aanbesteding streeft de gemeente naar meer zorgaanbieders waardoor gebruikers van huishoudelijke verzorging meer keuzevrijheid krijgen tussen verschillende aanbieders van zorg.

Reden voor de aanbesteding is een aantal op stapel staande wetswijzigingen. Daarnaast is een kwetsbare situatie ontstaan rond de levering van huishoudelijke verzorging.

Bij de aanbesteding wordt de Wmo-raad van de gemeente Uithoorn betrokken. Daardoor komen wensen en/of behoeften van de gebruikers van hulp bij het huishouden zo goed mogelijk tot hun recht bij de aanbesteding.

Sinds de invoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) per
1 januari 2007 hebben alle gemeenten de taak gekregen om hulp bij het huishouden toe te kennen. Hierbij bestaat onderscheid tussen huishoudelijke verzorging type 1 (HV1) en huishoudelijke verzorging type 2 (HV2). Dit laatste type omvat naast schoonmaakactiviteiten ook ondersteunende taken.

Vragen?
Heeft u vragen over de aanbesteding van de huishoudelijke verzorging? Neem dan contact op met Ria Visser of Derkje Veurink van de gemeente Uithoorn via het telefoonnummer 513111. ^