CNPV verkrijgt IEC-keurmerk voor kristallijne fotovoltaïsche zonnemodules

11/11/2008 17:58

PR Newswire

DONGYING, China, November 11 /PRNewswire/ --
CNPV, een vooraanstaande producent van diverse zonne-energieproducten, zoals staven, wafels, cellen en zonnemodules, die een sterke positie bezet in de fotovoltaïsche zonne-energiebranche, wat betreft het ontwerpen, fabriceren en leveren van uiterst efficiënte en kosteffectieve kristallijne fotovoltaïsche zonnemodulen, heeft vandaar bekendgemaakt dat de TÜV Rheinland Groep in Keulen, Duitsland het keurmerk van de Internationale Elektrotechnische Commissie (IEC) heeft toegekend voor de kristallijne fotovoltaïsche zonnemodules van CNPV in het vermogensbereik van 160Wp tot 185Wp (de modellen CNPV-160M, CNPV-165M, CNPV-170M, CNPV-175M, CNPV-180M & CNPV-185M). "De keurmerken IEC61215 Ed2 en IEC61730 bevestigen dat de ontwerp- en fabricageprocessen van CNPV voor kristallijne fotovoltaïsche zonnemodules voldoen aan de strenge vereisten van de commissie met betrekking tot een duurzame werking in de open lucht, en is een beloning voor de verbeteringen in onze fabricagestandaards, de efficiëntie van onze processen, en onze inspanningen voor betere gebruiksprestaties, veiligheid en stabiliteit," aldus B. Veerraju Chaudary, Chief Technology & Operating Officer van CNPV. "We verheugen ons op de nauwe samenwerking met de TÜV Rheinland Groep en andere internationale keuringsinstanties in de toekomst. Tegelijkertijd blijven we onze inspanningen op het gebied van onderzoek en ontwikkeling van zowel nieuwe als bestaande producten versterken om aan de behoeften van onze klanten te kunnen blijven voldoen."
(Logo: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20081103/CNM010LOGO ) "Het verheugt ons zeer dit IEC-keurmerk en het kwaliteitsmerk van de TÜV Rheinland Groep te hebben ontvangen. Dit zal de mogelijkheden van ons bedrijf op de Europese en Aziatische markt vergroten," aldus Zhang Shunfu, CEO van CNPV. "Naast het onlangs toegekende TÜV-keurmerk is CNPV in het bezit van alle andere belangrijke keurmerken voor fotovoltaïsche zonnepanelen, met inbegrip van periodieke inspectie, CE, enzovoort." Het bedrijf is verder in het bezit van het ISO 9001:2000-keurmerk voor het fabricageproces. Momenteel wordt gewerkt aan het verkrijgen van het UL-keurmerk in 2009 ten behoeve van de Noord-Amerikaanse markt.
De standaards IEC61215Ed2 en IEC61730, respectievelijk EN61215Ed2 en EN61730 hebben betrekking op alle parameters die een rol spelen bij de veroudering van fotovoltaïsche modules en beschrijven diverse evaluatietests op basis van kunstmatige belasting van de materialen. Er wordt met name onderscheid gemaakt tussen de volgende belastingsgroepen:


-- Zonlicht,inclusief UV-straling

-- Klimaat (weerschommelingen, kou, warmte, luchtvochtigheid)
-- Mechanische belasting (hagel, windtrekkracht, winddruk, sneeuw) Het materiaal wordt geacht te zijn geslaagd voor de test als na de evaluatietest geen belangrijke zichtbare onvolkomenheden worden waargenomen en het uitgangsvermogen niet of nauwelijks is afgenomen ten opzichte van de aanvankelijke waarde.
De standaard IEC61730 heeft betrekking op de vereisten voor het ontwerp en het testen van de veiligheid van de elektrische en mechanische werking van fotovoltaïsche modules gedurende de volledige verwachte levensduur. De testprocedures voor IEC61730 zijn zodanig opgezet dat deze kunnen worden gecoördineerd met die voor IEC61215(ontwerpkwalificatie en typegoedkeuring voor fotovoltaïsche modules). De testmodules kunnen zowel voor de prestatie- als de veiligheidsbeoordeling worden gebruikt. Tot de testcategorieën behoren:


-- algemene inspectie

-- gevaar voor elektrische schokken

-- mechanische belasting

-- omgevingsbelasting
Naast de elementaire tests voorziet de standaard in aanvullende tests die afhankelijk zijn van de uiteindelijke toepassing van de module, waarbij drie klassen worden gehanteerd (A, B en C). De apparatuur wordt geacht te zijn geslaagd voor de test, als het doorlopen van de test niet zou leiden tot de mogelijkheid van elektrische schokken, brand en persoonlijk letsel. De standaard IEC61730 heeft betrekking op alle tests die onderdeel uitmaken van de veiligheidsbeoordelingsklasse II (veiligheidstest, TÜV-Spec 931/2.572.9.)

Het keurmerk dat verbonden is aan IEC61215Ed2 en IEC61730 heeft de laatste jaren erkenning verworven als kwaliteitswaarmerk voor kristallijne fotovoltaïsche modules. Op dit moment is een dergelijk keurmerk vereist voor de meeste nationale en internationale financieringsprogramma's.

De veiligheid en kwaliteit van een product is niet alleen het resultaat van het ontwerp, maar ook van de voortdurende aandacht voor details gedurende het volledige productieproces. Ongeacht de vraag of dit wettelijk verplicht is of niet, vragen fabrikanten vaak om objectieve, onafhankelijke controle van de dagelijkse productie, om te waarborgen dat voldaan wordt aan de hoge ontwerpstandaards. CNPV heeft TÜV Rheinland ingeschakeld voor het testen van dit product, met gebruikmaking van erkende standaards voor onafhankelijke controle, met inbegrip van statische controles.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

B.Veerraju Chaudary
Chief Technology & Operating Officer
Telefoon: +86-546-7795053
Mobiel: +86-13656-473355
E-mail: chaudary@cnpv-power.com
Web: http://www.cnpv-power.com
B.Veerraju Chaudary, Chief Technology & Operating Officer, +86-546-7795053, of Mobiel, +86-13656-473355, of chaudary@cnpv-power.com. Logo: NewsCom: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20081103/CNM010LOGO






-