Hulpverleningsregio Haaglanden


Hulpverlening Verrijn Stuartlaan, Rijswijk

Rijswijk, 10 november 2008

Gaslucht zorgt voor ontruiming van bedrijfspanden.

Rijswijk Vanochtend rond half negen zijn er bedrijfspanden aan de Verrijn Stuartlaan voor enkele uren ontruimd in verband met een gaslekkage. De brandweer heeft in samenwerking met Eneco de lekkage gevonden en gedicht. Niemand raakte bij dit incident gewond.

Na een melding aan de alarmcentrale over een gaslucht in een bedrijf aan de Verrijn Stuartlaan is de brandweer ter plaatse gegaan. Bij enkele bedrijven zoals een drukkerij en het persbureau ANP werd een hoge concentratie van gas gemeten. De panden zijn uit voorzorg gelijk ontruimd. Verder zijn naastgelegen bedrijfspanden in de straat ook ontruimd.
De brandweer heeft in samenwerking met Eneco de gaslekkage weten op te sporen. Er was daar wel een geruime tijd voor nodig. De lekkage bevond zich onder de grond in het trottoir voor het gebouw van het ANP. Met een graafmachine is er een gat gegraven om bij de lekkage te kunnen komen. Nadat de betreffende gasleiding vrijkwam is de lekkage gedicht.

Totaal zijn er ongeveer honderd zestig mensen geëvacueerd. De meeste mensen zijn in een bedrijfsgebouw in de buurt op gevangen. Zij hebben hun werk weer kunnen op pakken aan het begin van de middag. Toen werden de betrokken bedrijfsgebouwen weer door brandweer vrijgegeven.Er raakte niemand gewond.