Hulpverleningsregio Haaglanden


Brand Herenstraat, Voorburg

Voorburg, 10 november 2008

Veel schade bij uitslaande brand zolderetage

Voorburg Door onbekende oorzaak is vanmiddag rond kwart over twee brand ontstaan op de zolderetage van een woning aan Herenstraat. Niemand raakte hierbij gewond.

Diverse mensen belden de brandweer om te melden dat er uit een bovenwoning aan de Herenstraat flinke rook kwam. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen uit de zolderetage. Terwijl de eerste brandweereenheid het brandende pand binnenging werd er een hoogwerker neergezet om van hoogte de brand te controleren. De bewoners van de woning waren op het moment niet aanwezig. Onder de woning bevindt zich een viswinkel en deze werd samen met de twee naastgelegen winkelpanden ontruimd. Ook werd er een naastgelegen bovenwoning ontruimd. In deze woning was een persoon en een kat aanwezig.

De brandweer heeft direct na de eerste inzet meer personeel en materieel laten komen om een snelle uitbreiding te voorkomen. De branduitbreiding kon beperkt blijven tot de zolderetage en het plafond van de eerste etage. De zolderetage brandde geheel uit. De eerste verdieping liep brand en rookschade op. De daaronder gelegen viswinkel liep waterschade op.
De bewoners van de woning zullen tijdelijk niet in de woning kunnen wonen.