Gemeente Zevenaar


10-11-2008: St. Maarten optocht . De koeien hebben staarten

Op dinsdag 11 november wordt in Zevenaar St. Maarten gevierd. Het is een feest van goedheid en nederigheid. Kinderen gaan op deze avond met lampionnen langs de deuren en krijgen snoep of fruit. Wijkteam Schrijvershoek en Wijkteam Lentemorgen 2 organiseren in hun wijk een lampionnenoptocht.

Lentemorgen 2

Om 17.45 uur verzamelen de kinderen met ouders op het basketbalveldje aan de Olmen (bij het grote grasveld). Er wordt één rondje onder begeleiding van muziek gelopen, daarna kan je zelf verder. Buurtkinderen met een lampion én begeleiding van één van de ouders kunnen meedoen.

Schrijvershoek

Tussen 17.00 en 18.00 uur worden de lampionnen afgehaald bij het Waringin en dan gaan de eigen groepjes door de straten lopen. Om 19.00 uur wordt verzameld voor het pleintje bij het voormalig tankstation aan de Huyghenslaan. Dan gaat iedereen in optocht naar het Waringin en wordt er afgesloten met warme chocomel.

Wilt u ook een lampionnen optocht of een andere activiteit in uw wijk organiseren? In Zevenaar zijn de wijkteams actief. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de wijkteams of met één van de Wijkcoördinatoren. Telefoon (0316) 595 111.