Home Zoeken Sitemap Contact

NRIT - media

Kickoffbijeenkomst 'De markt van zorgtoerisme'

NRIT Onderzoek, NRIT Media en Slimm Advies gaan gezamenlijk onderzoek doen naar de markt van zorgtoerisme in Nederland. Zij verwachten dat daarmee het toeristisch bedrijfsleven en andere betrokken organisaties beter kunnen inspelen op de wensen en behoeften van zorgtoeristen. Daartoe gaan ze het huidige aanbod in kaart brengen, best practices presenteren en de wensen en behoeften van zorgtoeristen onderzoeken. Dit zal gebeuren door middel van zowel kwantitatief als kwalitatief onderzoek.

Het handboek
De dan beschikbare gegevens worden vertaald in een praktisch handboek Vrije tijd en zorg. Dit handboek is onmisbaar eenieder die betrokken is of wil worden bij zorgtoerisme. Het handboek verschijnt in twee fasen. In november 2008 deel 1 met een heldere omschrijving van het begrip zorgtoerisme, een quick scan van vraag en aanbod, best practices en relevante wet- en regelgeving. In het voorjaar van 2009 het tweede deel met uitgebreid aandacht voor vraag (wie is de zorgtoerist, wat zijn wensen en eisen en hoe ziet de vakantie van een zorgtoerist er uit) en aanbod (wat voor aanbod is er, waar is het gesitueerd, op welke zorgtoerist richten ze zich en wat is de prijsstelling). Het handboek wordt afgesloten met een wenkend ondernemersperspectief en een toekomstvisie.

Kickoffbijeenkomst
De initiatiefnemers gaan gedurende het onderzoek de toeristische- en de zorgsector met elkaar in contact brengen. Dat gebeurt op de kickoffbijeenkomst in Hardenberg op 11 november 2008. Op die bijeenkomst presenteren de onderzoekers hun eerste bevindingen en kunnen zorg- en toeristische sector ervaringen uitwisselen. Meer informatie en aanmelden op:
http://www.nritmedia.nl/127/31/De%20markt%20van%20zorgtoerisme.htm

Geplaatst op: 22-10-2008 10:56:00 uur.