Ingezonden persbericht


NOVEMBER 2008

Café Europa "Pays-Bas: douze points!" - Change!

Dinsdag 11 november 2008
Aanvang: 20.00 uur
Toegang: gratis

In Café Europa zullen dit najaar, tijdens het Franse voorzitterschap van de EU, vier debatten plaatsvinden onder de naam Pays-Bas: douze points!. Alle debatten zullen van commentaar worden voorzien door cultuurhistoricus Thomas von der Dunk.

In deze derde aflevering zal Frans Timmermans, staatssecretaris voor Europese Zaken, zijn visie geven op de veranderende geopolitieke verhoudingen. Hij gaat hierover in gesprek met Ruth Oldenziel (hoogleraar Amerikaans-Europese techniekgeschiedenis, Technische Universiteit Eindhoven en universitair hoofddocent, Universiteit van Amsterdam) en Otto Holman (universitair hoofddocent Internationale Betrekkingen en Jean Monnet senior lecturer in European Integration Studies, Universiteit van Amsterdam).

Moderator: Maarten Huygen (NRC Handelsblad)

Meer informatie >

Café Europa is een initiatief van Vereniging Democratisch Europa en Felix Meritis en is onderdeel van het programma Dare2Connect.

Verwacht...

9 december 2008
Café Europa "Pays-Bas: douze points!" - De pensioenen in Europa

De storm van de financiële crisis raast ook over Europa en neemt in zijn vaart pensioenfondsen mee. In deze vierde aflevering staat Vereniging Democratisch Europa bij haar tienjarig bestaan stil bij wat ons bij de oprichting bezighield: de invoering van de euro. Destijds was een veelgehoord tegenargument dat de pensioenen van de Nederlanders gevaar zouden lopen. Is dat zo gebleken of biedt de Europese Unie ons nu juist bescherming?

Online partner Felix Meritis: Reserveren:
+31 (0)20 62 31 311
receptie@felix.meritis.nl Informatie:
www.felix.meritis.nl Keizersgracht 324
1016 ez Amsterdam t +31 (0)20 62 62 321
f +31 (0)20 62 49 368 felix@felix.meritis.nl www.felix.meritis.nl