Gemeente Berkelland


Persbericht

Woensdag 5 november 2008

Gemeenteraad plant acht 'bespaarde' bomen

De gemeenteraad heeft door te besparen op het papierverbruik bij wijze van spreken 'acht bomen' bespaard. De behaalde besparing door minder stukken op papier af te drukken komt volgens informatie van de Bomenstichting overeen met acht bomen. Om dit succes nog eens extra kracht bij te zetten worden er acht extra bomen geplant. Raadsleden planten daarvan volgende week zelf het eerste exemplaar in het Cycloonpark in Borculo. Op deze ludieke manier wordt nadrukkelijk uitdrukking gegeven aan het milieubewustzijn van de gemeenteraad van Berkelland en het groene karakter van onze gemeente.

De griffie heeft vorig jaar een aantal maatregelen doorgevoerd die kosten- maar ook milieubesparend zijn. Het kritisch doorlichten en actief benaderen van de abonnees van raadsstukken heeft er toe geleid dat er van de 170 nog 120 abonnees resteren. De rest volgt de politiek nu via de website www.gemeenteberkelland.nl Ook ontvangen de raadsleden de notulen niet meer via de post.

Op jaarbasis bespaart dit een enorme stapel papier. Na consulteren van de Bomenstichting blijkt dat de besparing ruim 8 bomen per jaar is. Besloten is om die bomen eenmalig ook daadwerkelijk te planten, om te laten zien dat de raad ook in het eigen werk actief is om milieubewust bezig te zijn. Hier gaat een voorbeeldfunctie naar de gemeentelijke organisatie en de inwoners uit.

Besloten is om de bomen te planten op diverse locaties in de gemeente. Er wordt in meerdere kernen geplant, waarbij de kleine kernen niet overgeslagen worden.

De bomen worden geplant op de volgende locaties:

- Molenlaan in Ruurlo (in een groenstrook nabij de kruising met de Borculoseweg)
- Borculoseweg in Eibergen (in het park nabij de vijver)
- Aan de Pierinkdijk in Gelselaar (nabij de begraafplaats)
- Aan de Haarstraat in Beltrum (nabij de school)
- Aan de Eibergseweg in Haarlo

- Aan de Woerden in Rekken

- In Borculo in het Cycloonpark

- In Neede aan de Dumasweg

Er worden totaal acht magnolia's geplant.

Op dinsdag 11 november om 15.00 uur zal een vertegenwoordiging van de raad daadwerkelijk de spade in de grond steken. Dit gebeurt in het Cycloonpark in Borculo. _____________________________________________________________________________________________