NEN


Norm voor logging in ontwikkeling

maandag 10 november 2008, 11:39

Zowel patiënten als zorgverleners en toezichthouders hebben er belang bij om te weten of terecht toegang tot het elektronisch patiëntdossier (EPD) is verleend. Om dit te kunnen valideren is het noodzakelijk om de verleende toegang te registreren. De registratie van acties op elektronische patiëntdossiers wordt ook wel 'logging' genoemd.

De klankbordgroep voor de ontwikkeling van de norm voor 'logging' heeft de scope van de norm vastgesteld. Naar verwachting wordt het normontwerp begin 2009 gepubliceerd, de definitieve norm verschijnt halverwege 2009.

Het normalisatietraject voor het ontwikkelen van een norm voor logging is in april 2008 gestart. De norm zal zorgaanbieders aanwijzingen geven voor het loggen en het gebruik van de logging om te voldoen aan wettelijke verplichtingen. Daarnaast zal de norm een aantal eisen geven waaraan informatiesystemen moeten voldoen.

Informatie
Voor meer informatie over dit normalisatietraject kunt u contact opnemen met Shirin Golyardi (consultant), telefoon (015) 2 690 403 of e-mail gezondheidszorg@nen.nl.
zie ook de volgende gerelateerde onderwerpen:
Post over Elektronisch Patiëntendossier (Nieuwsbericht) NEN Mediscopemail (Publicatie)