Nederlandse Vereniging van Banken

Publicatiedatum: 10 november 2008

NVB wint VPG Innovatie Award 2008

Tijdens de DocumentLifeCycle 2008 is de VGP Innovatie Award uitgereikt aan de NVB. De Award is een prijs voor het meest innovatieve idee, product of ontwikkeling in de postmarkt. De prijs werd voor het eerst in 2007 uitgereikt. Op maandag 10 november werd de award uitgereikt aan de NVB voor Financiële post digitaal versturen via internetbankieren.

De digitale nota service van de ABN AMRO, Postbank en Rabobank maakt het mogelijk voor organisaties om hun notas af te leveren aan klanten via internetbankieren. Voor de consument betekent de digitale nota vooral gemak, overzicht en altijd toegang. Tevens kunnen belangrijke notas nooit meer kwijtraken en hoeven acceptgiros niet overgetypt te worden bij betaling. Voor de verzender betekent het vooral een besparing op facturatie-, reconciliatie- en drukwerkkosten. Ook blijkt uit de eerste praktijkgegevens dat ontvangers van digitale notas gemiddeld sneller betalen. De digitale nota is dus het alternatief voor een papieren nota.

Deze innovatieve service voor de aflevering van facturen en waardedocumenten wordt door de banken gerealiseerd in samenwerking met erkende biller service providers (BSPs), te weten Billington, Bluem, FormFeed en TNT Post.