Bavaria en PSV starten nieuwe voetbalclub

11/11/2008 08:42

Bavaria

Lieshout, 11 november 2008 - Gisteren heeft Bavaria kenbaar gemaakt in samenwerking met landskampioen PSV een nieuwe voetbalclub op te richten, genaamd Bavaria United. Tijdens de officiële lancering van Bavaria United in het Philips stadion in Eindhoven waren ruim 350 nieuwe leden, afkomstig van amateurvoetbalverenigingen uit Zuid-Nederland, aanwezig.

Bavaria United is een initiatief waarbij de krachten van Betaald Voetbal Organisaties (BVO's) en Bavaria gebundeld worden ten behoeve van de amateurvoetbalverenigingen. De club gaat de amateurclubs actief helpen met specifieke kennis en trainingen, inkoopvoordeel en leuke en unieke activiteiten voor de clubs.

Uit grootschalig onderzoek onder de amateurclubs blijkt dat er vooral een grote behoefte is aan specifieke kennis op het gebied van bijvoorbeeld vrijwilligersmanagement, accomodatiebeheer, scheidsrechterszaken en het binden van doelgroepen. Bavaria United heeft dan ook samen met professionals een uitgebreid trainings en uniek cursusprogramma opgezet, zodat de clubs een professionalseringsslag kunnen maken. 'Daarin bieden wij, met onze expertise, graag de helpende hand', aldus Jan Reker, directeur PSV. Nog dit jaar staan de eerste kennisbijeenkomsten gepland, waaronder unieke trainingsessies onder leiding van hoofd jeugdopleiding van PSV, Wiljan Vloet.

Tevens wordt er een online platform gecreëerd, waarbij de clubs de mogelijkheid hebben ook onderling in overleg te treden en kennis en ervaring met elkaar te delen. Daarnaast biedt Bavaria United ook allerlei leuke en unieke fun en voordeel items die de beleving en het plezier binnen elke vereniging enorm kunnen vergroten.

Peer Swinkels, directielid van Bavaria, licht toe: 'Bavaria United is compleet in lijn met de focus van Bavaria. We dragen onze verenigingen een warm hart toe en met Bavaria United kunnen we ze nu ook echt actief helpen'. Het programma start vooralsnog met de Zuid-Nederlandse amateurclubs maar zal op korte termijn landelijk worden uitgerold in samenwerking met de andere BVO's die Bavaria schenken. Bavaria is naast PSV partner van Roda JC, sc Heerenveen, NAC, RKC Waalwijk, FC Den Bosch, FC Eindhoven, Cambuur Leeuwarden, Helmond Sport en Telstar.

Voor meer informatie: www.bavariaunited.nl.





http://www.bavariaunited.nl