KNHS


Marc Houtzager zevende in GP Wenen

11 november 2008

WENEN (KNHS) - In de Grote Prijs van Wenen is Marc Houtzager (Rouveen) met Opium VS als zevende geëindigd. Het internationale concours in Wenen is één van de weinige in de wereld waar de Grote Prijs op maandagavond wordt verreden.

De uitverkochte hal kreeg spectaculaire sport te zien. Twaalf combinaties bleven foutloos om in de barrage uit te maken wie de auto mee naar huis mocht nemen. Onder deze twaalf ook de lokale favorieten op leeftijd, Hugo Simon en Thomas Frühmann. Simon werd met Ukinda (v. Emilion) zesde en Frühmann werd met The Sixth Sense elfde. De zege ging naar de Zwitser Beat Mändli met Opus PSG, die als enige foutloos wist te blijven. Hij werd gevolgd door de alle risico's vermijdende CIarissa Crotta uit Zwitserland met U2, die in de barrage weliswaar foutloos bleef, maar één strafpunt moest accepteren voor het overschrijden van de tijd. Houtzager werd met Opium VS als gezegd zevende en Piet Raijmakers sr. (Asten), die zich met Van Schijndel's Curtis ook voor de barrage had geplaatst, eindigde als negende. Roelof Bril (Westendorp) bleef met Calover door een springfout buiten de barrage en eindigde op de negentiende plaats.

KNHS Mediavoorlichting,
Jacob Melissen

Meer info zie: www.festderpferde-wien.at

Uitslag Grote Prijs:


1) Beat Mändli (Zwi) - Opus PSG - 0 / 0 - 43.95
2) Clarissa Crotta (Zwi) - U2 - 0 / 1 - 47.59
3) Robert Whitaker (Eng) - Lacroix - 0 / 4 - 37.87 7) Marc Houtzager (Rouveen) - Opium VS - 0 / 4 - 45.42 9) Piet Raijmakers sr. (Asten) - Van Schijndel's Curtis - 0 / 8 - 40.17
19) Roelof Bril (Westendorp) - Calover - 4