Trasgaia 2006 wint American Express Wine Awards 2009

11/11/2008 09:17

PR Newswire

AMSTERDAM, November 11 /PRNewswire/ -- De Trasgaia 2006 van het Italiaanse wijngoed Villa Trasqua is dé grote winnaar geworden van de American Express Tower Club Wine Awards 2009 in Singapore. Na het proeven van maar liefst 330 rode wijnen uit alle werelddelen won de Trasgaia 2006 drie prestigieuze Awards: 'Gold', 'Best of the Best' en uiteindelijk werd deze wijn ook uitgeroepen tot 'Champion' in alle categorieën.

Trasgaia 2006 is een diepgekleurde rode wijn, gemaakt van Cabernet Sauvignon en Sangiovese druiven, met veel concentratie in geur en smaak. Met de Awards in Singapore scoort het Trasqua-team opnieuw, want de Trasgaia 2005 kreeg ook de titel 'Best in Class' tijdens de International Wine & Spirits Competition 2008 in Londen. Deze titel staat wereldwijd bij wijnboeren in hoog aanzien.

Wijngoed Villa Trasqua ligt in het zuidwesten van Chianti Classico, het oudste en beste deel van de uitgestrekte Chianti-regio. Villa Trasqua omvat 120 hectare, waarvan ongeveer een derde met druiven is beplant. Sinds 1968 wordt er op Trasqua geproduceerd. In 1998 kwam het wijngoed in bezit van Emil Nuesch AG in Zwitserland en sindsdien zijn 35 ha van de totaal 55 ha nieuw aangeplant. Eind 2001 kwam Villa Trasqua in handen van de Nederlandse ondernemer Hans Hulsbergen die de Zwitserse wijnmaker Andreas Stössel engageerde. Volgens Stössel wordt een goede wijn in de wijngaard gemaakt. De laatste verfijning vindt plaats in de ondergrondse, geklimatiseerde kelder, in grote eiken rijpingsfusten en in kleine eikenhouten vaten van Amerikaans en Frans eiken.

Dat Villa Trasqua hoogwaardige wijnen maakt, heeft alles te maken met de natuurlijke voorwaarden. Villa Trasqua wordt ook wel 'de paraplu van Chianti Classico' genoemd. Het wijngoed ligt op een hoogplateau, waar altijd een lichte bries waait. Zo blijven de druiven droog en gezond én wordt de temperatuur nooit te hoog. Ook de bodemsamenstelling speelt een grote rol in de kwaliteit van de wijnen. Het wijngoed ligt namelijk op een glooiend terrein met diverse soorten doorgaans arme grond (stenig, zanderig met wat klei, kalk, leem, ijzerhoudend). Volop verklaringen dus waarom de Trasgaia 2006 in de prijzen is gevallen.

De Trasgaia 2006 is verkrijgbaar bij Wijnhandel Van Krimpen in Amsterdam en het Twentsch Wijnhuis in Vasse. De wijn kan ook worden geproefd in de Wine Gallery in Ootmarsum en de 30 Les Génereux wijnspeciaalzaken.

http://www.vankrimpen-wijn.nl