Ingezonden persbericht


LANCOM ontvangt Swyx-certificering voor zakelijke VoIP-routers

Hoogste certificering technologieprogramma Swyx garandeert operabiliteit met SwyxWare

Amsterdam, 11 november 2008 - LANCOM Systems ontvangt als eerste hardwareleverancier de hoogste Swyx-certificering in het Swyx Technology Partner Program (TPP) voor zijn VoIP-routers voor zakelijk gebruik. Deze certificering garandeert gebruikers dat de routers perfect functioneren in combinatie met de IP-communicatieoplossing SwyxWare. Hiertoe behoort ook de ondersteuning voor de toekomstige softwareversies van SwyxWare.

De certificering geldt voor de volledige serie zakelijke VoIP-producten van LANCOM: de LANCOM 1722 VoIP, LANCOM 1723 VoIP, LANCOM 1724 VoIP en LANCOM 1823 VoIP. Deze VoIP-routers ondersteunen internettoegang (IP VPN) in het hoofdkantoor en bieden IP-telefonie in één compact apparaat. Bedrijven kunnen met de LANCOM-oplossingen thuiswerkplekken, vestigingen en andere bedrijfslocaties koppelen aan de bedrijfsinfrastructuur. Dit is mogelijk via SIP, ISDN of analoog, zonder dat een lokaal PBX-systeem vereist is. De LANCOM 1823 VoIP ondersteunt eveneens Voice over WLAN voor de inzet van WiFi-telefoons en dual-mode mobiele telefoons.

Met name mkb'ers die behoefte hebben aan een spraak- en dataverbinding met externe locaties, profiteren van de combinatie van LANCOM- en SwyxWare-oplossingen. Met een geringe IT-infrastructuur - de enige vereiste is een gecertificeerde LANCOM VoIP-router - beschikken deze bedrijven over een volledig functionerende, beveiligde verbinding met externe locaties. Dit is een optimale aanvulling op hun communicatiesysteem.

"We zijn bijzonder verheugd over de samenwerking met Swyx. Door dit partnership kunnen we mkb'ers kosteneffectieve oplossingen bieden. Deze zijn gebaseerd op de krachtige communicatiesoftware SwyxWare en professionele VPN-routers van LANCOM met SIP-intelligentie", zegt Roland Burlaga, Product Manager Voice over IP bij LANCOM. Meer informatie over het Swyx Technology Partner Program (TPP) is te vinden op: http://tpp.swyx.com.

###

Over LANCOM
LANCOM Systems GmbH is een vooraanstaande Duitse producent van betrouwbare en innovatieve communicatieoplossingen voor grote ondernemingen, mkb-bedrijven, overheden en andere organisaties. Het bedrijf levert oplossingen en software voor IP-gebaseerde VPN-, VoIP- en draadloze netwerken, inclusief ondersteuning en dienstverlening. De oplossingen zijn speciaal ontwikkeld voor zakelijke klanten. LANCOM richt zich vooral op producten voor internettoegang met geïntegreerde, hoogwaardige firewalls voor ADSL-, SDSL-, ISDN- en UMTS-toegang. Daarnaast focust het bedrijf zich op uitvoerige oplossingen voor netwerkverbindingen en -beveiliging met Virtual Private Networks (VPN), draadloze netwerken (Wireless LAN) en Voice over IP. Het hoofdkantoor van LANCOM Systems GmbH is gevestigd in Würselen bij Aken. Daarnaast heeft het bedrijf verkoopkantoren in München, Londen, Wenen, Caldaro (Italië), Barcelona en Amsterdam. Meer informatie is te verkrijgen op www.lancom-systems.nl.