Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Nijmegen, 11 november 2008

novembernumber van HR-magazine Connect
Op zoek naar verborgen talent met misdaadverslaggever John van de Heuvel

ŽCriminelen willen stuk voor stuk de grootste worden in hun vakÂŽ

Topcriminelen hebben organisatietalent en willen stuk voor stuk de grootste worden in hun vak. Dat stelt John van de Heuvel, misdaadverslaggever bij De Telegraaf in het novembernummer van GITP Magazine Connect, dat vandaag verschijnt. Het nummer is geheel gewijd aan het thema verborgen talent. Ook musicalspecialist Maurice Wijnen en GroenLinks-Kamerlid Jolande Sap komen erover aan het woord. GITP houdt vandaag eveneens een congres over hetzelfde thema.

Het novembernummer van magazine Connect zet met boeiende praktijkverhalen en eigenzinnige columns de lezer aan het denken over hoe organisaties hun schat aan verborgen talent kunnen opgraven en verzilveren. HRD-adviesbureau GITP, expert op het gebied van beoordelen en ontwikkelen van talent en uitgever van het magazine, onderstreept hiermee haar visie dat vaste patronen en ingesleten gewoontes overboord moeten om verborgen talent zichtbaar te maken.

ÂŽHetÂŽ hebben
Zo hoeft musicalspecialist en Popstar -jurylid Maurice Wijnen niet met mensen in gesprek om te weten of ze het talent dat hij wil vinden in zich hebben. Bij een musicalauditie weet hij gewoon of iemand ŽhetŽ heeft als ze door de deur naar binnen komen. ŽHet gaat om de attitude, of je vuur in iemands ogen ziet. De klank moet je hebben maar techniek kun je leren.Ž Groenlinks-Kamerlid en voormalig directeur van Expertisecentrum Leeftijd, Jolande Sap, zoekt het zichtbaar maken van verborgen talent in talentontwikkeling gespreid over alle leeftijdsfasen. ŽDoor mensen uit te dagen zich in hun werk te blijven ontwikkelen en ze de kans te bieden hun werk goed te combineren met andere prioriteiten in hun leven, kun je talent langer behouden voor de maatschappij.Ž De kritische noot in deze Connect is afkomstig van gastredacteur Antoon Vugt, sinds twee jaar HR-directeur bij Océ Nederland. Dat resulteerde dit jaar voor Océ in de titels Žtweede topwerkgeverŽ en Žbeste sales traineeshipŽ van Nederland op het Spits Nobiles Careerevent.

Sprekende persoonlijkheden

Met het magazine Connect wil GITP de lezer laten zien wat voor impact nieuwe visies en themaŽs op de loopbaan en levensloop van individuen en organisaties kunnen hebben. Dit doet het adviesbureau met een verrassende formule waarin zeer uiteenlopende praktijkverhalen van sprekende persoonlijkheden een hoofdrol opeisen. Per uitgave staat één thema centraal zoals deze keer verborgen talent. Aanmelden voor een kosteloos abonnement op het volgende nummer kan via gitp.nl/connect. Het tijdschrift verschijnt tweemaal per jaar.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht