Gemeente Heerlen


1e prijs bij Nationaal Straatvoetbalkampioenschap Meisjesvoetbalteam El Wahda uit MSP gehuldigd

Het meisjesvoetbalteam van El Wahda uit de buurt MSP in Heerlen wordt vanavond, 11 november, door wethouder Cor Duijf gehuldigd. De meiden in de leeftijd van 10 tot 12 jaar wonnen 28 juni jl. de finale in Den Haag van het Nationaal Straatvoetbalkampioenschap. De huldiging is om 21.30 uur tijdens de rust van de bekerwedstrijd Roda JC - Willem II in het Parkstad Limburg Stadion.

Naast de huldiging in de rust maken de meiden kennis met een aantal dames van het professionele damesteam van Roda JC. Ook krijgen ze een rondleiding door het Parkstad Limburg Stadion en uiteraard kunnen ze de wedstrijd Roda JC - Willem II bekijken.

Niet alleen het meidenteam, maar ook de jongens van 6 tot 9 jaar en het jongensteam ouder dan 16 jaar behaalden een uitstekend resultaat tijdens de finale op 28 juni. De jongste jongens eindigden op vier en de oudere jongens op vijf. Een fantastische prestatie!

De Straatvoetbalbond Nederland heeft 5 mei uitgeroepen tot landelijke straatvoetbaldag. Die dag staat in het teken van vrijheid, solidariteit, respect en de 40 prachtwijken (krachtwijken) van Minister Vogelaar. Ook in MSP was op 5 mei jl. een straatvoetbaldag, georganiseerd door voetbalvereniging MSP 03, stichting Wijkbeheer MSP, Alcander, Stichting Al Amal, Moskee Nour Heerlen, Marokkaans Platform en de gemeente Heerlen. De drie Heerlense teams plaatsten zich voor de finale op 28 juni jl. in Den Haag.

Gemeente Heerlen, 10 november 2008
Afdeling Communicatie
Lydia Jongen, 045-5604856
Algemeen persnummer: (045) 5604070
Persnummer buiten kantooruren: 06 - 30731041
e-mail: persvoorlichting@heerlen.nl

-----------------------


---- --