Ingezonden persbericht


Supermarkten leren kinderen over gezonde voeding

Samen met minister Verburg van het ministerie van Landbouw en directeur-generaal De Goeij van het ministerie van Volksgezondheid lanceerde CBL directievoorzitter Theo Roos vandaag de supermarktrondleiding "SuperShopper" in C1000 Seghwaert in Zoetermeer met kinderen van groep 8 van basisschool 'De Touwladder' uit Zoetermeer. "De supermarktsector wil bijdragen aan het vergroten van de kennis over voedsel bij kinderen. Daarom werkt het CBL graag samen met het Voedingscentrum, aldus CBL directievoorzitter Theo Roos."

Voor het CBL past de supermarktrondleiding prima binnen het project Passie voor Food, waarmee de supermarktbranche de kennis bij kinderen wil vergroten over gezond eten en de herkomst van producten. Bovendien staat Passie voor Food in het teken van duurzaamheid. "Met Passie voor Food willen we aan de supermarktklant uitdragen dat de supermarktbranche aandacht heeft voor mens, dier en milieu en concrete initiatieven neemt om bijvoorbeeld dierenwelzijn en het milieu te verbeteren.", aldus Roos.

SuperShopper is een programma van het Voedingscentrum voor kinderen van 10 tot en met 14 jaar. De supermarktrondleiding is ontwikkeld in samenwerking met het CBL. Het programma gaat over keuzes in de supermarkt en bestaat uit een on line game en een supermarktrondleiding onder leiding van een supermarktondernemer en een diëtist.

Voor een foto kunt u mailen met ondergetekende.

Met vriendelijke groet,
Miranda M.G. Boer
Hoofd PR en Voorlichting CBL

070-3376200
06-51502772

Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) is de belangenbehartiger en spreekbuis van de supermarkten in Nederland. Lees meer over het CBL op www.cbl.nl

Supermarkten hebben Passie voor Food, u ook? Kijk op www.passievoorfood.nl