Kerstgala Wibi Soerjadi viert 15 jarig jubileum


ZEIST, 20081111 -- Wibi Soerjadi geeft op tweede kerstdag voor het 15e achtereenvolgende jaar zijn Kerstgala in Het Concertgebouw te Amsterdam.

Op 23 jarige leeftijd gaf hij zijn eerste Kerstconcert in de legendarische grote zaal van Het Concertgebouw. Een jaar later werd het concert omgedoopt tot Galaconcert dat ook bijzonder populair was onder de studenten. In 1994 en 1995 componeerde hij als spectaculaire afsluiting van het concert de inmiddels traditionele transcriptie "Angels Choir" en de uiterst virtuoze "Fantaisie de Noël". In hetzelfde jaar werd het Kerstgala uitgebreid met concerten in onder andere De Doelen te Rotterdam.

Het was Wibi Soerjadi's grote wens om van deze Kerstgala's een lange traditie te maken. Nu 15 jaar later mag hij terugkijken op een indrukwekkende reeks concerten en een niet meer weg te denken kersttraditie in Het Concertgebouw. Luisterend naar deze traditie vertolkt hij werken van Frédéric Chopin en Franz Liszt. Ook zal Wibi Soerjadi hoogtepunten vertolken van dit jaar zoals zijn compositie "Dance of Devotion, Variations Symfonique" gebaseerd op zijn gelijknamige kürmuziek voor Olympisch dressuurkampioene Anky van Grunsven.

Een dergelijk recital dat 15 achtereenvolgende jaren wordt gegeven in de fameuze grote zaal van Het Concertgebouw door dezelfde pianist mag een unicum worden genoemd in de muziekwereld.