Nieuwe versie Mendix platform biedt internationalisatie en Webservices


ROTTERDAM, 20081111 -- Softwarebedrijf Mendix lanceert versie 2.4 van haar modelgedreven applicatie platform. De nieuwe versie biedt een brede set aan functionaliteit, waarmee de gebruiker in Mendix ontwikkelde dynamische bedrijfsapplicaties nog makkelijker kan ontsluiten naar klanten en ketenpartners. De nieuwe versie is ontwikkeld in een nauwe samenwerking met eindgebruikers en implementatiepartners. Mendix lanceerde het product afgelopen week tijdens haar community event, de Mendix Model Experience.

Mendix versie 2.4 is ontwikkeld om bedrijfsanalisten in staat te stellen een centrale rol te spelen in de ontwikkeling van flexibele en procesgedreven bedrijfsapplicaties. Vooral wanneer bedrijfsprocessen de traditionele bedrijfsgrenzen overschrijden, is het vaak effectief om klanten en leveranciers toegang te geven tot een deel van de bedrijfssystemen. Voorbeelden hiervan zijn klant portals, self-service portals en track & trace portals. Om op deze behoefte in te spelen, bevat de nieuwe versie van het Mendix platform uitgebreide ondersteuning voor internationalisatie, Webservices en een flexibele rolgebaseerde gebruikersinterface.

Nieuwe features en voordelen

- Internationalisatie
Mendix ondersteunt nu een volledige internationalisatie van applicaties. Hierdoor kunnen applicaties vertaald worden naar de taal van de eindgebruiker. Iedere gebruiker kan zodoende de applicatie bekijken in zijn eigen taal naar keuze. Dit is een groot gewin voor internationale partijen die toegang bieden aan klanten en partners wereldwijd. De voorkeurstaal wordt volledig automatisch geselecteerd en getoond.

- 1-klik Webservice ondersteuning
Mendix biedt nu nieuwe en verbeterde ondersteuning voor het publiceren en integreren van webservices. Met 1 druk op de knop kunt u de Mendix applicatie ontsluiten als een webservice. Het integreren van bestaande services kan nu gedaan worden op basis van "drag & drop" in de Mendix applicatie.

- Visuele XML mapping
Mendix ondersteunt nu een zeer krachtige optie om visueel XML data te mappen naar het business object model. Deze functie vergemakkelijkt en versnelt de integratie van Mendix applicaties met bestaande systemen, zowel binnen de organisatie als daarbuiten. Mendix XML mapping is een volledig geïntegreerde feature van de Mendix Business Modeler, dus zowel bedrijfsanalisten als software programmeurs kunnen efficiënt samenwerken aan het bouwen en integreren van nieuwe bedrijfsapplicaties.


- Persoonlijke Webtop
Mendix 2.4 introduceert de Mendix WebTop, een gepersonaliseerde Rich Internet dashboard. De Mendix WebTop geeft gebruikers de mogelijkheid om zelf widgets, rapporten, snelkoppelingen en RSS feeds te configureren in een persoonlijk dashboard. Ook kunnen applicatie beheerders voorgedefinieerde dashboards maken, publiceren en delen met verschillende rollen en gebruikersgroepen.

Test-drive
Geïnteresseerd om de nieuwe Mendix software uit te proberen? Ga naar www.mendix.com en registreer voor een gratis training of een evaluatie kopie.

Over Mendix
Mendix is marktleider op het gebied van modelgedreven softwareontwikkeling. Met Mendix softwareproducten worden bedrijven in staat gesteld hun applicatieontwikkeling drastisch te versnellen, risico te reduceren en bedrijfsprocessen eenvoudig aan te passen aan veranderende eisen. De basis voor Mendix is het Mendix Model-Driven Application Platform dat bedrijfsanalisten in staat stelt visueel processen en applicaties te modelleren en deze eenvoudig te integreren met bestaande systemen. Gerenommeerde bedrijven uit onder meer de financiële, logistieke en mediabranche, zoals Sandd, Agis Zorgverzekeringen, Sanoma en NRp Dagbladen maken gebruik van Mendix-producten. Mendix is één van de snelst groeiende bedrijven in Nederland, heeft kantoren in Nederland, Zweden en Amerika en heeft Rotterdam als thuishaven. Kijk voor meer informatie op www.mendix.com