Bergense School, portretten uit eigen collectie


BERGEN NH, 20081024 -- Van 11 november - 7 december 2008 is in museum Kranenburgh de expositie Bergense School, portretten uit eigen collectie te zien. Al lang bestaat de wens van zowel bezoekers als medewerkers om weer eens een flink aantal stukken vanuit het depot in de schijnwerpers te zetten. Getoond worden ruim dertig werken van kunstenaars van de Bergense School - en van een aantal tijdgenoten -, zoals Gerrit van Blaaderen, Arnout Colnot, Leo Gestel, Henri ten Holt, Jan Sluijters en Matthieu Wiegman.

Schenkingen
Een tiental schenkingen in de afgelopen jaren maakt deel uit van de tentoonstelling. Deze gulle gaven van betrokken particulieren zijn een welkome aanvulling op de collectie Bergense School, die al bestond vóór de oprichting van het museum, het zogenoemde NHKC.

Bergense School op zaal
Het ligt in de bedoeling van museum Kranenburgh dat in de toekomst een deel van de collectie Bergense School steeds te zien zal zijn, naast de reguliere tentoonstellingen. Hiermee wordt tegemoet gekomen aan de wens en verwachting van de meeste bezoekers van museum Kranenburgh.
Arnout Colnot
Portret Clara
D.A. Klomp en `De Bergensche School'
De grote belangstelling voor de Bergense School heeft ertoe geleid dat museum Kranenburgh het initiatief heeft opgevat om een heruitgave van de beroemde `Klomp' (1943 en 1995) tot stand te laten komen. De verwachting is dat dit initiatief binnen afzienbare tijd tot resultaat zal leiden.





Ingezonden persbericht