Dolf Jansen op stap met Wajong-jongeren


Op 11 november a.s. gaat het project ` Zij zijn er klaar voor' van start. Dit project vraagt aandacht bij Alkmaarse bedrijven voor de re-integratie van Jonggehandicapten met een Wajong-uitkering

ALKMAAR, 20081107 -- Een initiatief van UWV en Take Off. Het project `Zij zijn er klaar voor' is een initiatief van arbeidsbemiddelingsbureau Take Off en wordt ondersteund door UWV. Samen willen zij jongeren met een beperking terugbrengen in het arbeidsproces. Met `Zij zijn er klaar voor' willen Take Off en UWV Alkmaarse werkgevers bewust maken van de maatschappelijke bijdrage die zij kunnen leveren door Wajongers een baan of stage aan te bieden. Ook willen ze laten zien dat juist deze jongeren zeer gemotiveerde werknemers zijn en de bedrijven wijzen op de voordelen.

Dolf Jansen als ambassadeur.
Op 11 november gaat een delegatie, die bestaat uit re-integratiecoaches van Take Off, UWV-medewerkers en een aantal Wajong-jongeren, langs Alkmaarse bedrijven om te laten zien dat `Zij er klaar voor zijn'. Klaar voor een echte baan of stage. Wethouder Werk Rian van Dam doet de aftrap namens de gemeente Alkmaar. Cabaretier, televisie- en radiomaker Dolf Jansen rijdt mee als gastheer van de dag en als ambassadeur.

De start: een persbijeenkomst bij het UWV.
Op 11 november start `Zijn zij er klaar voor' om 9.00 uur met een persbijeenkomst in het UWV-gebouw aan de Wognumsebuurt 2 in Alkmaar. Vervolgens vertrekken ze rond 9.30 uur per bus voor een bezoek aan verschillende bedrijven.





Ingezonden persbericht