Factuurwijzer sticht Europees facturatieplatform


Inmiddels meer dan twaalf Founding Partners

ARNHEM, 20081111 -- In navolging van het Nederlands georiënteerde Platform ELFA is Factuurwijzer sinds kort ook actief op de Europese e-facturatievelden. Het kennis- en informatieplatform rondom elektronisch factureren en geautomatiseerde factuurverwerking wil middels het EEI Platform de Europese aandacht rondom het onderwerp vergroten.

Het EEI Platform heeft als hoofddoelstelling om de penetratiegraad van elektronisch factureren en geautomatiseerde factuurverwerking in Europa te verhogen. Hierdoor kan iedereen versneld profiteren van de grote voordelen van elektronisch factureren ten opzichte van de papieren factuur. Het EEI Platform richt zich onder meer op het activeren van individuele bedrijven, brancheorganisaties en de publieke sector om elektronisch factureren toe te passen. Daarnaast worden resultaten nagestreefd betreffende publiciteit, penetratiegraad, standaardisatie, accreditatie en promotie van de deelnemers. Er wordt momenteel hard gewerkt om een sterke internationale groep Founding Partners samen te stellen, die gezamenlijk de wortels van het Europese initiatief zullen gaan vormen. Inmiddels hebben meer dan tien organisaties zich als Founding Partner of deelnemer aangesloten bij EEI Platform. Daarnaast is het de bedoeling om continuïteit in de groei van de Europese groep deelnemers te bewerkstelligen.

EEI Platform is de Europese variant op Platform Elektronisch Factureren (ELFA), een samenwerkingsverband van organisaties die direct of indirect met elektronische facturen te maken hebben: softwareaanbieders, brancheorganisaties, overheidinstellingen en gebruikers. In Nederland speelt Platform ELFA een belangrijke rol in het implementatieproces van e-factureren en biedt middels haar interactieve website inhoudelijke informatie, nieuws en achtergronden. Daarnaast is het voor de doelgroepen mogelijk om met elkaar te communiceren over elektronisch factureren en aanverwante onderwerpen. Deze weg wil Factuurwijzer middels het EEI Platform ook in Europese zin gaan volgen.

Deelname
Deelname aan EEI Platform is niet alleen voorbehouden aan aanbieders van elektronisch factureren en geautomatiseerde factuurverwerking. Deelname staat ook open voor gebruikers, publieke instellingen, onderwijsinstellingen en brancheorganisaties. Daarnaast worden uitdrukkelijk organisaties uitgenodigd die met hun dienstverlening aan elektronisch factureren grenzen, zoals credit-management organisaties en financiële instellingen.
Kijk op www.eeiplatform.com voor meer informatie. Daar is ondermeer het laatste Europese nieuws, de business case en het elektronisch invulbaar deelnameformulier beschikbaar.





Ingezonden persbericht