Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

tentoonstelling 'Growing Care' Maria Ikonomopoulou

11 november t/m 14 december 2008

opening : vrijdag 14 november 16.00 - 18.30 uur

Waar liggen de grenzen van individualisme en hoe kun je een balans vinden tussen collectiviteit en individuele verlangens? Maria Ikonomopoulou onderzoekt in haar werk voortdurend dit soort thema's, in combinaties van fotografie en een breed spectrum aan materialen die samenhangen met 'folk art'.

Van 11 november tot 14 december presenteert zij 'Growing Care' in het Centrum Beeldende Kunst Rotterdam, in de ruimte 'Rechtsachter'. Gedurende aantal maanden heeft zij foto's gemaakt van geveltuinen in de stad en andere vormen van groen dat bewoners individueel verzorgen en aan de publieke ruimte schenken.

Rechtsachter presenteert ze een aantal werken waarin foto's van bloemen gecombineerd worden met namen van planten en met de voornamen van mensen die voor deze bloemen zorgen. Voor de ramen van het Centrum Beeldende Kunst maakt zij een tijdelijke installatie van papieren plantvormen, geïnspireerd op de geveltuinen van Rotterdam.

'Growing Care' is eerder gepresenteerd in Athene, waar het groen in de stad heel anders uitziet dan Rotterdam. Thessaloniki (GR) en Queretaro (MX) staan gepland voor 2009. Op de site www.mariaikonomopoulou.com is meer informatie hierover te vinden.

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

Nieuwe Binnenweg 75

3014 GE Rotterdam

di-zo 12-17u

010 4360288

www.cbkrotterdam.nl