Gemeente Alkemade


Informatieavond Alcohol & Opvoeding


03-11-2008

Dinsdagavond 11 november om 19.30 uur geven wethouders Van Velzen en Verhagen in de Alkeburcht in Roelofarendsveen de aftrap voor een informatieavond over alcohol & opvoeding.

De gemeenten Jacobswoude, Alkemade en de GGD Hollands Midden staan ouders graag terzijde om de jeugd te beschermen tegen gezondheidsschade door alcoholmisbruik. Het is belangrijk om er met zijn allen voor te zorgen dat er onder de 16 jaar geen alcohol gedronken wordt. Alcohol remt de ontwikkeling van de hersenen van jongeren, met als gevolg concentratie- en geheugenstoornissen en gedragsproblemen. Dus zowel te jong beginnen als (te) veel drinken geeft later problemen. Het is belangrijk om kinderen te informeren over de gevolgen van alcoholgebruik en regels af te spreken. Het liefst al voordat zij interesse krijgen in alcohol. Ouders kunnen door regels stellen een grote invloed hebben op het alcoholgebruik van hun kind. Van de GGD krijgt u informatie over de risico's van alcohol en handige tips om te gebruiken in de communicatie met uw kind over het gebruik van alcohol. Hierbij is ruimte voor meningvorming en discussie. Daarna speelt theatergroep DNL herkenbare opvoedsituaties uit, waarop het publiek invloed kan uitoefenen door te reageren en zelf voorbeelden aan te dragen.

Alle ouders van kinderen/jongeren in de leeftijd van 10-16 jaar zijn van harte uitgenodigd om bij deze informatieavond aanwezig te zijn. Wij hopen op een grote opkomst.

Programma:
19.30 - 19.45 Opening door wethouders Van Velzen en Verhagen 19.45 - 20.30 Discussie aan de hand van filmfragmenten, voorlichting, stellingen en het delen van ervaringen. 20.30 - 20.45 Pauze
20.45 - 22.00 Theatervoorstelling over opvoeding en alcoholgebruik. De zaal kan reageren en de situatie sturen.

Bijlagen :
Flyer ouderavond alcohol (261 kb).pdf Zie het origineel