Nederlandse Moslim Omroep

P E R S B E R I C H T

OBA Live op Radio 5

NIO/NMO

Dinsdag 11 november 2008

19.00-21.00 uur

Talkshow met gasten, discussies en live muziek rechtstreeks vanuit OBA (Openbare Bibliotheek) in Amsterdam.

Presentatie: Hatice Kursun


---

Hoofdgast is de Palestijnse Nederlander Tariq Shadid: chirurg, singer-songwriter en woordvoerder van de Palestijnse gemeenschap in Nederland. Eind dit jaar verlaat hij Nederland voor een leven in de Verenigde Arabische Emiraten. Jarenlang heeft Shadid op de bres gestaan voor het lot van de Palestijnen door het schrijven van opinieartikelen, speeches en door zijn muziek.

Docent Johan Meuleman wijdt het Misverstand van de Week aan de heisa rondom de imams die onlangs naar Marokko afreisden om een conferentie bij te wonen.

In de rubriek Islamitische canon, over islamitische teksten die beslist hun plek moeten krijgen in de Nederlandse cultuur, komt documentairemaker Ali Karacabay met een pleidooi voor het oeuvre van de in eigen land omstreden Turkse Nobelprijswinnaar Orhan Pamuk en in het bijzonder zijn roman Sneeuw.

Arabiste Reina Netjes is medeauteur van het rapport Crossing Bridges.Democratization in the Middle East and a Christian Democratic Approach, dat religie als positieve bron aanmerkt voor democratische ontwikkeling in het Midden-Oosten. Bij OBA Live licht ze deze voor het CDA verrassende visie op de islam toe.

Jolande Drop bedacht de Moslimagenda die kort geleden voor het eerst verscheen. In OBA Live vertelt zij hoe zij als niet-moslim ertoe kwam de verschillende partijen in haar agenda samen te brengen.

De Paneldiscussie gaat over de wenselijkheid van het islamitisch onderwijs zoals dat nu bestaat. Voortdurend raken scholen en bestuurders in opspraak en staan de kwaliteit van onderwijs en de besteding van subsidies ter discussie.

Live muziek: fusion van Sahand Sahebdivani.

OBA Live: Elke werkdag van 19.00-21.00 uur, afwisselend verzorgd door LLink, NMO/NIO, IKON en HUMAN. Actuele inhoud: www.obalive.nl.