Gemeente De Wolden

Zuidwolde, 11 november 2008

[pic]

Persbericht

Harm Echten exposeert
in gemeentehuis De Wolden

Vanaf begin november exposeert Harm Echten in het gemeentehuis van De Wolden in Zuidwolde. De expositie bestaat uit een grote diversiteit aan werken zoals tekeningen, etsen, sculpturen en schilderijen.

De expositie is tot de kerst voor iedereen vrij en kosteloos te bezoeken tijdens de openingstijden van het gemeentehuis: maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 16.30 uur en op vrijdag van 8.30 tot 13.30 uur.

Kunstenaar Harm Echten
Vanaf zijn vroege jeugd had Harm Echten een grote passie voor kunst en natuur.
De natuur in al haar wisselende gedaanten is voor hem de belangrijke inspiratiebron voor zijn werk. Na menig schetsboek te hebben gevuld in de omgeving van Ruinerwold en Ruinen, kreeg Harm Echten oog voor het Dwingelerveld. De flora en fauna werden niet alleen bestudeerd, maar ook vereeuwigd door middel van etsen, aquarellen en tekeningen.

Lindeboom in de hal gemeentehuis van Harm Echten
Eind jaren negentig begon hij te experimenteren met het toepassen van zijn dagelijkse werk (als loodgieter) in zijn kunstwerken. Hij gebruikte verweerde stukken zink en lood voor beelden, die werden geplaatst in de tuin achter atelier 't Noamdhuusie. Dit ontaardde in een grote opdracht van de gemeente De Wolden. Hij werd uitgenodigd een kunstwerk in de vorm van een boom te maken. Hij nam de uitnodiging aan en vervaardigde een levensgrote koperen Linde, die de hal van het gemeentehuis opsiert met zijn vier zijtakken. De boom staat symbool voor het samenvoegen van vier gemeenten tot onze huidige gemeente
De Wolden.

Sinds 2007 is Harm Echten gestopt met zijn loodgieterswerk en heeft hij zich volledig gestort op de kunst. Zijn grote diversiteit aan werkwijzen, gecombineerd met zijn passie voor de natuur maakt het een indrukwekkende expositie.


///////////////////////////////