Gemeente De Wolden

Zuidwolde, 11 november 2008

[pic]

Persbericht
Gemeente De Wolden zorgt voor veilige
toegang 'De Stuw'

Gemeente De Wolden neemt maatregelen om de toegang naar 'De Stuw' veiliger maken.

De Stuw is een weg in het buitengebied van De Wolden tussen Zuidwolde en Hoogeveen langs de Zuidwoldiger waterlossing. Aan deze weg staan woningen en bedrijven. De bewoners en ondernemers moeten om bij hun woning of bedrijf te kunnen komen, gebruik maken van een brug. Deze brug is ooit gebouwd voor een bepaalde verkeersbelasting. In de afgelopen jaren is de zwaarte van het (landbouw)verkeer flink toegenomen. Grote bulkauto's bevoorraden tegenwoordig de aanwezige bedrijven. De brug is nooit voor de huidige belasting gebouwd. Gelukkig wordt er bij het ontwerp van bruggen rekening gehouden met een veiligheidsmarge.


Veiligheidsmaatregelen burg De Stuw

Uit onderzoek blijkt dat er in het geval van de brug bij De Stuw maatregelen nodig zijn vanwege de toegenomen verkeersbelasting. De gemeente treft daarom de volgende maatregelen:
    - aanbrengen van een tijdelijke hulpconstructie;
    - onderzoek naar alternatieve ontsluitingsroute;
    - onderzoek naar vervanging van de brug

De bewoners en ondernemers zijn geïnformeerd over de ontwikkelingen. De hulpconstructie wordt eind dit jaar of begin volgend jaar aangebracht. Het onderzoek naar de overige maatregelen wordt gezamenlijk opgepakt met de Landinrichtingscommissie Zuidwolde. Gelet op de hoge kosten van de maatregelen probeert de gemeente subsidie te krijgen.



///////////////////////////////




Gemeente De Wolden