Gemeente Bronckhorst

Gemeente Bronckhorst ondersteunt landelijke actie Klimaatstraatfeest voor een beter klimaat en roept inwoners op zich aan te melden!

Nederland staat de komende maanden in het teken van de feestelijke campagne waarin Nederlanders samen met hun buren energie besparen: het Nationale Klimaatstraatfeest. De gemeente Bronckhorst ondersteunt deze landelijke actie van harte en roept inwoners op ook mee te doen! B en w besloten dat vandaag. Het is niet alleen goed voor de portemonnee en de saamhorigheid, maar ook voor het klimaat. Klimaatverandering kunnen we alleen stoppen als iedereen z'n steentje bijdraagt. Door energie te besparen of door te kiezen voor duurzame energie. En dat dit ook nog eens leuk is, daar draait het Klimaatstraatfeest om. Er worden geen kilowatts geteld, maar vooral leuke ideeën en samenwerkingsvoorstellen.

Wat staat op stapel?
Sinds eind oktober 2008 kunnen alle straten van Nederland vijf maanden lang meedoen als Klimaatstraat. De opdracht is eenvoudig: ga met zoveel mogelijk buren aan de slag om energie en geld te besparen. Vijfhonderd straten met de meeste 'klimaatpunten' winnen een Klimaatstraatfeest op 16 mei 2009. En de allerbeste straat krijgt een swingend Superstraatfeest met een liveoptreden van een bekende artiest. De actie wordt ondersteund door tv-zender SBS6. In het programma Piets Weerbericht komt wekelijks een Klimaatstraat-item.

Hoe werkt het?
Mensen kunnen zich alleen of met hun buren opgeven en meedoen via de website www.klimaatstraatfeest.nl. Deze site staat vol adviezen en tips. Er zijn verschillende manieren om klimaatpunten in de wacht te slepen: door energie te besparen en door op de site testjes over energiegebruik te doen. Maar samenwerking in de buurt levert ook punten op: hoe meer buren met elkaar samenwerken, hoe meer punten!

De gemeente Bronckhorst werkt aan een duurzame gemeente en heeft ervoor gezorgd dat iedere straat in de gemeente met 1.000 punten kan beginnen aan hun deelname aan het Klimaatstraatfeest.

Aanmelden
Meedoen is eenvoudig. Mensen kunnen zich aanmelden via www.klimaatstraatfeest.nl. Zij krijgen dan een welkomstpakket en kunnen zien welke huisnummers bij hun in de straat ook meedoen. Handig, dan weten ze bij wie ze kunnen aanbellen voor het organiseren van een gezamenlijke actie en bij wie ze kunnen aanbellen om ze aan te moedigen ook mee te doen!

Prijzen
De organisatie geeft maar liefst 500 spetterende straatfeesten weg, door heel Nederland, op 16 mei. Voor de beste Klimaatstraat is er een geheel verzorgd superfeest, met een bekende Nederlandse artiest. Deelnemers kunnen profiteren van allerlei interessante aanbiedingen met fikse kortingen en op de site www.klimaatstraatfeest.nl precies uitrekenen hoeveel euro's zij kunnen besparen met enkele simpele maatregelen. Bovendien zit de site boordevol leuke gadgets, bijvoorbeeld de ENERGIELASTENVERLAGER, de RIJSTIJLMETER, de CO2-METER, de ENERGIETIPS-gadget en de BUREN-gadget. Een speciale jury zorgt er voor dat alle leuke burenacties bonuspunten scoren.

Hengelo (Gld), 11 november 2008

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Margreet Arends, afdeling communicatie, tel. (0575) 75 04 70.

---- --