Raad van de Europese Unie

De verwoesting van huizen in Oost-Jeruzalem

http://www.consilium.europa.eu/uedocs/cms_data/docs/pressdata/nl/cfsp/103965.pdf

Brussel, 10 november 2008
15411/1/08 REV 1 (Presse 320)

Verklaring van het voorzitterschap namens de Europese Unie over de verwoesting van huizen in Oost-Jeruzalem
De Europese Unie is diep bezorgd over de acties van de Israëlische autoriteiten, die de afgelopen dagen in verschillende delen van Oost-Jeruzalem Palestijnse huizen hebben verwoest.
De Europese Unie herinnert eraan dat deze operaties, die ernstige gevolgen hebben voor het leven van de bewoners van deze buurten, in strijd zijn met het internationaal recht, en roept de Israëlische autoriteiten op deze acties zo spoedig mogelijk te beëindigen. In dit verband roept zij Israël ook op zich, in het bijzonder in Jerusalem, te onthouden van unilaterale maatregelen die het resultaat van de onderhandelingen over de definitieve status in gevaar kunnen brengen.

De kandidaat-lidstaten Turkije, Kroatië* en de Voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië*, de landen van het stabilisatie- en associatieproces en mogelijke kandidaatlidstaten Albanië, Bosnië en Herzegovina, Montenegro en Servië, en de EVA-landen IJsland, Liechtenstein, en )oorwegen, die lid zijn van de Europese Economische Ruimte, alsmede Oekraïne en Armenië sluiten zich bij deze verklaring aan.
* Kroatië en de Voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië blijven deelnemen aan het stabilisatie- en associatieproces.

We t s t r a a t 1 7 5 B - 1 0 4 8 B R US S E L T e l . : + 3 2 ( 0 ) 2 2 8 1 6 3 1 9 F a x : + 3 2 ( 0 ) 2 2 8 1 8 0 2 6 press.office@consilium.europa.eu http://www.consilium.europa.eu/Newsroom 15411/1/08 REV 1 (Presse 320) 1