Ingezonden persbericht


KPN en NEC Philips vernieuwen business partner overeenkomst

Zeist, 11 november 2008 - Met de ondertekening van een nieuwe business partner overeenkomst bekrachtigen KPN en NEC Philips Unified Solutions (NEC Philips) hun partnership op het gebied van bedrijfscommunicatiesystemen in de Nederlandse markt. Het nieuwe contract betreft de verkoop en ondersteuning van de IP communicatiesystemen, applicaties en perifere apparatuur van NEC Philips door KPN voor een nieuwe periode van drie jaar. Dit hebben beide partijen vandaag bekend gemaakt tijdens de drukbezochte NEC Philips Klantendag in Zeist.

Tijdens de NEC Philips Klantendag ontving KPN ook de plaquette die behoort bij de status van Platinum Business Partner van NEC Philips uit handen van Paul Kievit, President van NEC Philips. Bij de overhandiging benadrukte Kievit het belang van de relatie tussen beide partijen. Hij gaf aan te verwachten dat de relatie in het komende jaar een nieuwe impuls zal krijgen onder invloed van nieuwe ontwikkelingen binnen het portfolio van NEC Philips.

De vernieuwing van het contract tussen KPN en NEC Philips bevestigt de ambitie van KPN om klanten te behouden en te bedienen met geavanceerde convergente communicatie-oplossingen op basis van IP. "KPN en NEC Philips werken al vele jaren samen en hebben een uitstekende positie opgebouwd op de Nederlandse markt voor bedrijfscommunicatie. Middels dit contract zijn onze klanten wederom enkele jaren verzekerd van de continuïteit van onze dienstverlening", zegt Erwin Hemmen, directeur van KPN Enterprise Communication Services.

"Wij zijn zeer ingenomen met de vernieuwing van het contract met KPN en hun vertrouwen in ons portfolio en organisatie", zegt Tonko Wedda van NEC Philips. "Het bevestigt de goede relatie die we de afgelopen jaren hebben opgebouwd en de uitstekende positie die we mede daardoor hebben op de Nederlandse markt. Een erg groot deel van de gebruikers van onze oplossingen is klant van KPN. Met deze nieuwe overeenkomst borgen wij de dienstverlening aan deze klanten en kunnen deze klanten hun oplossingen up-to-date houden, dan wel migreren naar één van de nieuwe oplossingen die NEC Philips biedt", aldus Wedda.

###

NEC Philips Unified Solutions
NEC Philips Unified Solutions (NEC Philips) is een toonaangevende leverancier van bedrijfscommunicatieoplossingen voor alle types en omvang van bedrijven. Opgericht in 2006 als resultaat van een Joint Venture van NEC Corporation en Royal Philips Electronics, heeft het bedrijf meer dan 50 jaar ervaring in het leveren van bedrijfscommunicatiesystemen, applicaties, netwerken en diensten aan klanten over de hele wereld. Via een wereldwijd netwerk van verkooporganisaties, distributeurs en VARs verleent NEC Philips diensten aan haar klanten. NEC Philips koestert een bedrijfscultuur waarbij toewijding aan klanten. Meer informatie op www.nec-philips.com.

KPN
KPN is de toonaangevende leverancier van telecommunicatie- en ICT-diensten in Nederland en biedt consumenten vaste en mobiele telefonie, internet en televisie. Voor zakelijke klanten verzorgt KPN tevens volledig beheerde telecommunicatie- en ICT-oplossingen. KPN-dochter Getronics biedt wereldwijd ICT-diensten aan en is marktleider in de Benelux op het gebied van werkplekbeheer. In Duitsland en België volgt KPN een meermerkenstrategie in de mobiele markt en neemt daar met E-Plus en BASE een derde positie in. KPN beheert met iBasis een efficiënte, op IP gebaseerde infrastructuur waarop wereldwijd wholesale-netwerkdiensten worden aangeboden aan andere operators.

Per 30 september 2008 bediende KPN meer dan 37 miljoen klanten, waarvan 29,8 miljoen mobiele klanten, 4 miljoen met een vaste telefoonaansluiting, 2,5 miljoen met een internetaansluiting en 0,7 miljoen televisieklanten. Met 25.323 FTEs (inclusief Getronics 38.919 FTEs) behaalde KPN in de periode van januari tot en met september 2008 een omzet van EUR 10,9 miljard en een EBITDA van EUR 3,8 miljard. KPN is in 1989 verzelfstandigd en is genoteerd aan de beurs van Amsterdam. Kijk voor meer informatie over KPN op www.kpn.com.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Marlous Westra
Text 100 Public Relations
Tel: 06 19 69 55 29
Email: marlous.westra@text100.nl

of

Robert van Amerongen
NEC Philips Unified Solutions
Tel: 035 689 15 21
Email: robert.van.amerongen@nec-philips.com