Ingezonden persbericht


Persbericht

Breukelen / Dinsdag 11 november 2008

Reeleezee Accountancy Portal koppelt ook met Microloon

Administratie- en accountantskantoren die gebruik maken van het salarisprogramma Microloon kunnen vanaf nu Reeleezee Portal gebruiken om aan hun klanten een digitale goedkeuring van de loonaangiften te vragen via hun eigen digitale klant loket. Microloon is in gebruik bij ruim 2000 ondernemingen en administratie- en accountantskantoren.

De aangiftemanagementmodule van Reeleezee Portal ondersteunde al eerder een directe koppeling met Unit4 Salaris. Deze koppeling is inmiddels al meer dan anderhalf jaar operationeel en verwerkt per maand tienduizenden aangiften. Loonaangiften die in Microloon zijn voorbereid kunnen door de koppeling nu ook geheel automatisch worden doorgestuurd naar Reeleezee Portal, en vervolgens door de accountant ter goedkeuring worden voorgelegd aan de klant.

Volgens Wilko Stronks, directeur van Reeleezee, zullen in de komende maanden ook koppelingen met andere salarispakketten in gebruik worden genomen. 'Reeleezee biedt zelf geen salarissoftware, en leveranciers van salaris-software bieden geen allround SaaS (Software-as-a-Service) klantportaal voor accountantskantoren. Het ligt dus voor de hand dat op een termijn van enige maanden er koppelingen zullen ontstaan tussen Reeleezee Portal en veelgebruikte salarisapplicaties.', zegt Stronks.

Reeleezee Accounting, de administratiesoftware van Reeleezee, ondersteunde al langer de import van journaalboekingen van de meest gebruikte salarisapplicaties, zoals ADP, Exact, Lopac, Loket.nl, AFAS en Roos en Roos. Het ligt volgens Stronks voor de hand dat deze pakketten ook in Accountancy Portal op korte termijn zullen worden ondersteund

Stronks ziet ook een nog verdergaande integratie tussen Reeleezee Portal en salarissoftware. 'Nu ligt de nadruk nog op het automatisch in Reeleezee Portal kunnen opnemen van aangiften waarvoor een digitale handtekening van de klant wordt gevraagd. Maar wij zijn nu al bezig met de eerste kantoren die bijvoorbeeld ook de loonstroken voor medewerkers automatisch vanuit de salarissoftware als PDF-bestand in de Online Dossier module van Reeleezee Portal willen plaatsen.' Ook de ontwikkeling van XBRL biedt volgens Stronks goede kansen voor een slimmere integratie van salarissoftware in digitale klantloketten voor accountants.

Over Reeleezee
Reeleezee levert financiële toepassingen zoals boekhouden, facturering en urenregistratie als een dienst via Internet voor een vast bedrag per maand. Reeleezee maakt toepassingen voor ondernemers en voor administratie- en accountantskantoren.

www.reeleezee.nl

Voor meer informatie Reeleezee
Jan Jacobs of Wilko Stronks
Directie Reeleezee

T +31 (0)346-258080
M +31 (0)6 -51-593030
(jjacobs@reeleezee.nl, wstronks@reeleezee.nl)