Ingezonden persbericht


Kamer van Koophandel en Energiecentrum helpen bedrijven met energiebesparing

Op 11 november jl. hebben Kamer van Koophandel Nederland en het Energiecentrum een overeenkomst ondertekend om samen te werken aan betere voorlichting over energiebesparing aan ondernemers. De aftrap van de samenwerking vindt plaats tijdens de Energie 10-daagse, die op 6 november in Den Haag door weerman Piet Paulusma is geopend.

Uit een onderzoek van het Energiecentrum uit 2007 blijkt dat 66% van de ondernemers behoefte heeft aan ondersteuning op het gebied van energie en energiebesparing. Meer dan de helft van de ondernemers vindt kostenbesparing op verwarming en verlichting de belangrijkste onderwerpen. 75% van de ondervraagden heeft geen ervaring met energiebesparing. De Energie 10-daagse vormt een goed moment om hierin verandering te brengen, aldus beide organisaties.

Tijdens deze actieperiode staat de Energiebespaarkaart centraal. Hierin staat handige informatie over energie(besparing), tien doe-het-zelf-bespaartips en een wedstrijd voor ondernemers. De Kamer van Koophandel is één van de sponsors van de Energie 10-daagse.

Kamer van Koophandel
De Kamer van Koophandel registreert in het handelsregister elke onderneming en rechtspersoon die zich in Nederland vestigt, op dit moment ruim 1,8 miljoen. Het handelsregister zorgt hiermee voor een actueel en transparant overzicht van het bedrijfsleven in Nederland. Daarnaast geeft de KvK voorlichting aan beginnende ondernemers, informeert ze bestaande bedrijven en stimuleert de KvK de economie met het initiëren en coördineren van (regionale) projecten. Op deze wijze stimuleert de KvK succesvol ondernemerschap in Nederland.

Voor meer informatie over de Energie 10-daagse:
http://www.energie10daagse.nl/cms/publish/content/showpage.asp?themeid=122

Voor meer informatie over energiebesparing:
http://www.kvk.nl/maatschappelijkverantwoordondernemen/070_Duurzame_energie/energiebesparen/default.asp

Foto op aanvraag beschikbaar.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling persvoorlichting van Kamer van Koophandel Nederland, Mireille Muller 06 30352921