Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Rotterdam, 11 november 2008

MARIA MENA KEERT IN MAART 2009 TERUG NAAR NEDERLAND

Maria Mena heeft er nog maar net een serie zeer succesvolle Nederlandse shows op zitten of de volgende optredens zijn al bevestigd. Niet vreemd ook gezien de enorme populariteit die de Noorse zangeres in Nederland geniet. Op zaterdag 14 maart 2009 speelt Maria Mena in WATT, de dag erna geeft zij haar enige andere Nederlandse show in het Utrechtse Tivoli. De kaartverkoop voor de show in WATT start op zaterdag 15 november.

Het artistieke zit de Noorse Maria Mena (1986) in het bloed. Haar vader komt uit Nicaragua en is drummer, haar moeder is Noorse en schrijfster van toneelstukken. In 2005 werd het album 'Apparently Unaffected' met daarop de hitsingle 'Just Hold Me' in Noorwegen uitgebracht en in 2006 volgden andere delen van Europa. Na het optreden op Pinkpop in 2007 vlogen de exemplaren als warme broodjes over de toonbank en het album stond maar liefst 74 weken in de album top 100. Later dat jaar speelde ze ook op Parkpop en op het wereldwijde evenement Live Earth.

Afgelopen september kwam Maria Mena's vierde studioalbum 'Cause and Effect' uit. Hierop zingt ze over de tijd dat ze anorexia had, depressief was en over de scheiding van haar ouders. De melodieën zijn vrolijk, de teksten erg donker. Naar aanleiding van de release gaf de 22-jarige zangeres vorige week al vier shows in Nederland waarvan twee uitverkochten en twee net niet.

ZA 14 03 2009
MARIA MENA @ WATT (STAGE)
West-Kruiskade 26-28, 3014 AS Rotterdam
Deuren open 19.00u / Aanvang 20.30u
Tickets a E 20 (excl. vvk) zijn vanaf zaterdag 15 november om 10:00 uur te koop via de website van WATT, de Primera winkels en Plato en Velvet Music in Rotterdam.

www.watt-rotterdam.nl / www.mariamenamusic.no


---

*** Einde persbericht ***

>> Noot voor de redactie /